Bradavice znaju da budu veoma uporne. Pomoću belog luka, limunovog soka, sirovog krompira i drugih prirodnih lekova zauvek se možete rešiti ove napasti.

 

10 prirodnih lekova protiv bradavic
Ambro,FreeDigitalPhotos.net

BELANCE

Belance je odličan lek koji pomaže da se bradavice na koži sasuše i otpadnu. Da bi se postigao dobar efekat potrebno je više puta u toku dana bradavicu namazati belancetom.

Nije loše i zaštititi obolelo mesto ukoliko je izloženo dodirima da se belance ne bi brzo skidalo. Postupak ponavljati sve dok se bradavica potpuno ne osuši i sama otpadne.

KROMPIR

Jedan od načina za uklanjanje bradavica jeste pomoću sirovog krompira. Uzmite krišku sirovog krompira i trljajte bradavice.

One bi se trebale s vremenom povući. Na isti način možete pokušati i s korom od banane.

BELI LUK

Zgnječite dva do tri čena belog luka. Kada dobijete glatku masu, premažite njome mesto na kojem se nalazi bradavica i pustite da odstaji tri do četiri sata – nakon toga isperite luk vodom. Ovaj ritual ponavljajte svaki dan dok ne uklonite bradavice.

ČUVARKUĆA

Provereni lek za uklanjanje bradavica je čuvarkuća. Biljka se privija toliko dugo dok bradavica ne nestane. Dobro je stavljati oblogu stalno, a ako ne možete onda bar noću. Za otprilike 15 dana bradavice bi trebalo da nestanu.

NEVEN

Premažite bradavicu ujutru i uveče s nekoliko kapi tinkture nevena. Domaća tinktura od nevena pravi se tako što se u litri rakije potopi šaka cvetova nevena i ostavi da stoji 14 dana na suncu ili na toplom mestu.

LIMUN

Protiv bradavica možete se boriti i limunovim sokom i to uz pomoć ovog jednostavnog recepta: iscedite sok iz jednog limuna i nanesite ga na bradavicu. Pustite da stoji 20 minuta pa sperite običnom, mlakom vodom. Da biste postigli bolji efekat limunov sok nanosite na bradavicu dva puta dnevno.

JABUKOVO SIRĆE

Svake večeri na bradavicu stavite zavoj koji ste predhodno umočili u jabukovo sirće. Nakon nekoliko nedelja bradavica će nestati.

MASLAČAK

Istisnite svaki dan na bradavicu kap soka iz stabljike maslačka. Bradavice će ubrzo početi da tamne i na kraju će otpasti ne ostavljajuci ožiljke.

PROPOLIS

Propolis namazati na bradavicu zatim to mesto dobro prelepiti flasterom da ne ulazi vazduh. Tako držati 2-3 dana bez skidanja. Ponavljati proces dok se ne unisti i koren bradavice. U međuvremenu dobro je sastrugati deo izgrizene bradavice da bi kasnije propolis bolje delovao na koren.

ALOA VERA

Ako imate biljku aloe veru na prozorskoj dasci, otkinite jedan njen list i iscedite nekoliko kapi gela na bradavicu. Ponavljajte to jednom dnevno 30 dana.

Izvor. M.Vlaisavljević