Nije tako teško “stići” do optimizma! Ponekad nam se čini da je sve crno, ali ne smete dopustiti da takvo stanje dugo traje.

Put do optimizma je u suštini lak, samo treba doneti odluku – da, biću pozitivna/an!

 

www.freeimages.com
www.freeimages.com

Hoćete li dopustiti da se tamni oblaci negativnosti natkrju nad vašim životom i zaklone vam sunce, pita Laura J. Tong, blogerka. Lauri je, kako navodi, misija da pomogne ljudima da pojednostave svoj život, steknu kontrolu nad njim i iznad svega uživaju u životu.

Ova poznata blogerka uverava svoje čitaoce da je izbor na svakome od nas i u tu svrhu preporučuje 3 jednostavna načina punjenja pozitivnom energijom i dolaska do optimizma.

 

“HRANITE” SE POZITIVNIM STIMULANSIMA

A to su knjige, filmovi, citati i svi ostali izvori motivacije do kojih možete da dođete. Cilj je da pomoću njih možete neprestano puniti riznicu optimističnih priča, podataka, ideja i mišljenja koje će vam omogućiti da ostanete pozitivni, odolite negativnosti drugih ljudi i stignete do optimizma.

RAZVIJTE VAŠU FILOZOFIJU POZITIVNOSTI

Čašu nemojte videti ni napola punu, ni napola praznu! Umesto toga, o njoj milsite kao o nečemu što se uvek može ponovno napuniti, tako da je njeno trenutno stanje irelevantno za pozitivan pogled.

UVEK NAĐITE VREMENA ZA ZABAVU

Ovaj deo se često previdi i zanemari, a ključan je za pozitivan stav. Prema tome, odvojite u toku dana makar pola sata za svoju dušu, zabavljajte se kako god vama prija.

Kako ističe, Laura J. Tong, nakon što se napunimo pozitivnošću, spremni smo da je nesebično delimo.

Pripremila: S Vidović