Svaki čas na tržištu se pojavi neki novi proizvod koji nam obećava čistiji i mirišljaviji toalet, bez neprijatnih mirisa. Zajedničko svim tim proizvodima je obično da su puni hemikalija, brzo se troše, a postaju sve skuplji i skuplji.

 

Kako biste se ipak rešili neprijatnih mirisa, možete sami napraviti sprej kojim ćete ga neutralizovati.

Phaendin at FreeDigitalPhotos.net
Phaendin at FreeDigitalPhotos.net

POTREBNO JE

  • 50 ml medicinskog alkohola
  • 300 ml vode
  • 40 kapi eteričnog ulja
  • plastična bočica s pumpicom

PRIPREMA

U bočicu s pumpicom dodajte alkohol i eterična ulja, dobro protresite i potom dolijte vodu.

Pre odlaska u toalet, unutrašnjost školjke poprskajte sa sredstvom koje će sve vreme širiti prijatne mirise.

Obavezno pre svake upotrebe dobro protresite sadržaj bočice.

Evo kako da se najlakše rešite neprijatnih mirisa u stanu

Miris koji nastaje usled kuvanja jela obično je najveći neprijatelj svežini u kući, a protiv mirisa nekih namirnica poput dinstanog crnog ili belog luka moramo se itekako boriti, sve dok ih ne isteramo.

Ponekad nismo ni svesni toga da naša kuća ima miris, ali naši gosti svakako će to odmah primetiti. Ako ne želite da rizikujete, postoji nekoliko trikova kojima ćete brzo i lako osvežiti stan. Osveživači u sprejevima ili bočicama koje polako otpuštaju miris jedan su od najbržih načina, ali i mirisne sveće lako mogu da reše problem. One takođe lepo izgledaju pa stvaraju posebnu atmosferu bilo da je u pitanju neko večernje druženje ili jednostavno želite da se opustite i uživate u svom domu.

Od pomoći može biti i jedan trik s limunom. Skuvajte u vodi koru limuna i, nakon što se ohladi, sipajte je u raspršivač. Koru ćete ukloniti, a voda će biti jeftin osveživač vazduha u kući.

 

Izvor: www.lepotaizdravlje.rs