Recept za lepše ruke je redovna nega i što bolja zaštita. S prvim jesenjim danima koža ruku postaje veoma osetljiva. Jak vetar i hladnoća ostavljaju tragove, a suv vazduh u zatvorenom prostoru dodatno isušuje ruke.

 

www.freeimages.com
www.freeimages.com

Preporučujemo vam 4 kućna tretmana koja će vam u tome dosta pomoći. Videćete da lepše ruke i nije tako teško da imate.

OBAVEZAN PILING

Da bi koža bolje upila sastojke iz preparata za negu, piling ruku je obavezan jednom u 10 dana. Možete koristiti piling za lice na bazi biljnih ekstrakta, ali i sami ga možete napraviti.

Ukoliko to želite, recept je jednostavan. Pomešajte dve kašike slatke pavlake, dve kašike maslinovog ulja i kašiku smeđeg šećera. Tom smesom trljajte ruke kružnim pokretima tri minuta, a zatim dobro isperite toplom vodom i obrišite ruke.

STAVITE MASKU

Posle pilinga za kožu vaših ruku maska je obavezna. Pomešajte jaje i med, nanesite masku na ruke i ostavite je 15 minuta. Možete nakratko navući pamučne rukavice. Pod uticajem toplote pore na koži će se širiti, a tako će ona lakše upiti hranljive sastojke. Zatim isperite ruke mlakom vodom i obrišite.

MAŽITE KREMOM

Da bi koža bila nežna i zaštićena najvažnije je da nađete dobru i odgovarajuću kremu za ruke. Zato pri kupovini ne obraćajte pažnju na miris ili pakovanje, već isključivo vodite računa o teksturi i sastojcima kreme. Ako imate mešovitu ili masnu kožu najbolje će vam prijati hidratantne kreme. S druge strane, ako imate suvu kožu na rukama uzimajte gušće i masnije kreme.

GROŽĐE JAČA NOKTE

www.freeimages.com
www.freeimages.com

Postoje i prirodni recepti za jače i lepše nokte. Izgnječite pet, šest, velikih zrna grožđa, uklonite semenke i dodajte kašičicu meda. Smesu nanesite na celu površinu nokta i ostavite da deluje 10 minuta. Polifenoli iz grožđa i minerali iz meda regenerišu strukturu noktiju.

MORSKA SO

Morska so je poznata po tome što se koristi za pravljenje kupke. To je jedna od stvari koje lako možete nabaviti, a koja ne košta puno.

Pomešajte 4 kafene kašičice morske soli sa toplom vodom, i ostavite da vam prsti odstoje 10 minuta u njoj.

Pripremila: S. Vidović