Ako tražite tajnu večne mladosti, tu vam ne možemo pomoći, ali možemo da vam otkrijemo pet trikova u šminkanju, uz pomoć kojih možete izgledati do deset godina mlađe.

 

graphicstock
graphicstock

PODEBLJAJTE OBRVE

Pune obrve izgledaju mladalački.

Koristite puder ili olovku za obrve, nijansu svetlije od obrva, da popunite praznine, a onda povucite olovkom tanku liniju iznad obrva.

KORISTITE KOREKTOR

Izbegavajte prejaku šminku. Ona može da učiniti da bore, pogotovo oko očiju, postanu još vidljivije.

Koristite svetao koretktor za to područije. Potom nanesite puder koji ne bi trebalo mnogo da odudara od vašeg prirodnog tena.

PRIKRIJITE “SMEJALICE”

Da prikrijete linije koje vode od nosa do usta, koristite korektor jednu nijansu svetliji od prirodnog tena.

Nemojte nanositi direktno preko celog nabora, već se trudite da prekrijete senke sa strane. Tako sprečavate definisanje ivica.

SMANJITE PUĆENJE

Linije oko usana postaju osetljivije s godinama, pa bi trebalo da povedete računa o namernom pućenju usana koje je u trendu. Takođe, izbegavajte i da pijete sok ili neko drugo piće na slamčicu.

Koristite olovku za usne u uglovima kako biste akcenat stavili na usne, a ne na linije okolo, i korektor ispod donje usne kako biste smanjili senke.

UČINITE PODBRADAK MANJE VIDLJIVIM

Ispod podbratka nanesite bronzer, dve nijanse tamniji od vašeg tena, dok podbradak treba da bude samo blago osenčen.

JOŠ TRIKOVA

Odaberite odeću s obzirom na telesnu građu

Neće vas pomladiti samo lice, nego i odeća. Mnoge žene prestanu da prate modu s godinama nose godinama i zbog koje izgledaju starije.

Rešite se dlačica s lica

Iako depiliranje nije najugodnija stvar na svetu, čisto lice, bez ikakvih vidljivih suvišnih dlačica deluje nekoliko godina mlađe. Izdepilirajte voskom nausnice, sredite obrve i potamanite one čudne dlačice na obrazima, pa će vaše lice delovati glatko i mladoliko.

Promenite frizuru

Probajte nešto drugačije! Raspitajte se kod frizera koje frizure će vas podmladiti i koja će dobro stajati na vaš oblik lica.

Izvor: www.zena.rs