Feng šui zna koja su najbolja mesta u domu za ukrašavanje uskršnjim simbolima i cvećem pomoću kojih prizivamo sreću i blagostanje. Svetski poznata učiteljica transformacija, majstor feng šuija i tvorac metode “Diamond Feng Shui”, Marie Diamond predlaže pet jednostavnih koraka kako bi vaša proslava Uskrsa bilo što lepša. Ona otkriva gde da u vaš dom stavite neke od nalepših simbola feng šuija:

 

5 feng šui saveta o tome kako ukrasiti dom za Uskrs

Uskršnja jaja

Postavite korpu uskršnjih ili čokoladnih jaja u zapadni deo kuće, u dnevnu sobu ili trpezariju.

Cveće

Birajte ruže, frezije, anemone, tulipane ili narcis, u beloj, žutoj, narandžastoj, ružičastoj ili ljubičastoj boji, izbegavajući crveno cveće. Buket stavite na trpezarijski sto ili u dnevnu sobu (ali ne u severnom delu). Ove godine feng šui smatra da je najbolje mesto za cvetni dekor na jugoistoku, istoku ili jugu kuće (ali ne u spavaćim sobama).

Uskršnji zeka

Postavite figurice zečeva u istočni deo kuće, u dnevnoj sobi ili trpezariji.

Uskršnje sveće

Postavite ih u severoistočni deo kuće, u dnevnu sobu ili trpezariju.

Grančice palme ili masline

Jugoistočni deo kuće ukrasite grančicama zelene palme ili masline, smestite ih u dnevni boravak ili trpezariju.

Život u skladu sa okolinom

U bukvalnom prevodu sa kineskog, feng šui znači „vetar- voda“. Vetar nosi energiju, a voda je sakuplja. Ova teorija je pisana pre više hiljada godina, tako da neke teze vezane za analizu po feng shuiju moraju da se koriguju i to nikako nije pogrešno, jednostavno moraju da se prilagode današnjem načinu života. Svaka prostorija našeg doma ima važnu ulogu u ostvarivanju naših ciljeva. A prostor u kome živimo predstavlja i nas same. Čitav smisao ove drevne filozofije življenja jeste život u skladu sa okolinom. Što znači, ako prostor koji nas okružuje uredimo u skladu sa našim temperamentom i duhom, ispunimo ga nama dragim predmetima i uspomenama, obojimo ga skladnim bojama a pritom ga ne zatrpamo hrpom nabacanih stvari (koje su nam u nekom trenutku delovale vrlo smisleno i praktično postavljene), osećaćemo se prijatno u prostoru gde živimo ili radimo. Tu će mo skupljati pozitivnu energiju, koja neće dolaziti ni iz kakvog magičnog predmeta već će iz samog osećaja čistog i jednostavnog zadovoljstva.

Izvor: www.zdravaiprava.com