Zapaljenje sluzokože želuca poznatije kao gastritis jedno je od najčešćih želudačnih oboljenja, a jesen je vreme kada se najviše ljudi žali na ove tegobe. Ovi su prirodni lekovi koji će vam vam pomoći.

 

parsley-1319429-640x480
freeimages.com

JAPANSKO LEČENJE VODOM

Daje rezultate kod mnogih oboljenja a posebno je delotvorno kod gastritisa. Prema japanskoj metodi, lečenje gastritisa vodom treba sprovoditi 10 dana na sledeći način: ujutru, pre pranja zuba, treba popiti četiri čaše po 160 mililitara vode, znači ukupno 640 mililitara.

Nakon toga 45 minuta ne treba ništa ni jesti ni piti. Posle toga treba doručkovati, pa naredna dva sata ne jesti ništa.

Ova vrsta lečenja nema negativnih efekata i dobro je praktikovati je stalno u cilju očuvanja dobrog zdravlja i kondicije. Pritom nikada ne treba piti hladnu, već vruću vodu.

SOK OD KUPUSA

Svakog dana, najmanje deset dana, treba natašte piti čašu soka od svežeg kupusa. Kupus se može iscediti ručno ili uz pomoć sokovnika.

LEKOVITI PERŠUN

Četiri kašike narendanog korena peršuna prelite čašom ključale vode, posle 15 minuta procedte i pijte po malo tokom dva dana.

CRNA ROTKVA I MED

Uveče se većoj crnoj rotkvi izdubi sredina, pa se u izdubljeno mesto naspe med, i ostavi da odstoji do ujutru. Ujutru se unutrašnjost rotkve dobro promeša, izvade se dve kašikice meda, pomešaju se sa dva decilitra vode i popije. Tako se radi sve dok se ne potroši sav med iz rotkeve, a što otprilike treba da traje dva-tri dana.

ČAJ OD KANTARIONA

U dva decilitra vrele vode sipajte kašičicu suvih cvetova kantariona, poklopite i ostavite da stoji 10–15 minuta. Procedite i pijte tri puta dnevno posle jela.