Da biste se ujutru probudile ne samo odmornije, već i lepše i svežije, za to postoji 5 trikova! Pa dok vi spavate, oni rade za vas…

 

www.freeimages.com
www.freeimages.com

Otkrivamo vam koji su i kako da ih primenite.

BEZ NATEČENIH OČIJU

Ako imate problema s podočnjacima, odnosno “vrećicama” oko očiju, pre nego što legnete, dodajte još jedan jastuk pod glavu. I spavajte na leđima.

Ovaj trik, odnosno uzdignuta glava, pomaže da se tečnost ne skuplja oko očiju.

Ujutru ćete izgledati odmorno, a podbulo lice i “vrećice” oko očiju neće vas više mučiti. Možete ih zauvek zaboraviti.

IZBELITE ZUBE

Nakon što pred spavanje operete zube, nanesite na četkicu malo sode bikarbone. Nekoliko minuta četkajte zube. To, inače, možete raditi u bilo koje doba dana, ali je najdelotvorniji pre spavanja. Naime, preko noći ništa ne jedete i ne pijete, pa je dejstvo zagarantovano.

NEŽNA STOPALA

I vaša stopala trpe danak modernog tempa života, “ne dišu” jer su po ceo dan u obući, najčešće ne baš udobnoj, ne odmaraju se, stežu ih najlon čarape… Zbog toga su gruba i ispucala. Kako im pomoći?

Koristite svako veče kremu za stopala. Pre spavanja noge i stopala namažite hranjivom kremom ili vazelinom. To će vašu kožu na ovom delu učiniti glatkom i nežnom.

LEPŠA KOSA

Ukoliko ujutru nemate previše vremena da se posvetite svojoj kosi, uveče pred spavanje upletite pletenice. Takođe, možete i obmotati pramenove na oko dva prsta od korena kose i učvrstiti ih ukosnicama. Kada ustanete dobićete talasastu kosu i novu frizuru.

DUGE TREPAVICE

I vaše trepavice zaslužuju negu, pogotovo ako se svakodnevno šminkate! Zato uveče, nakon što uklonite šminku, nanesite na trepavice ricinusovo ulje koje ih neguje, ali i pospešuje njihov rast.

Pripremila: S. Vidović