Ljubav je snažan pokretač koji inspiriše i izvlači ono najbolje u nama. Ljubav je divna stvar, ali u ove zablude o njoj morate istog trena da prestanete da verujete. Ovo je 5 zabluda o ljubavi koje uništavaju odnose među partnerima.

 

Foto: Freepik

Ulaganje u vezu nije neophodno

Onaj koji je ovo izjavio ne zna d aje ovo velika zabluda.

Prava ljubav zahteva rad i puno truda. Ona zahteva ulaganje u emocije kako ne bi izbledele i nestale. Tokom veze se menjamo i mi sami kao i naš partner, pa je konstantan rad i razgovor neophodan za unapređivanje odnosa i izbegavanje razmirica.

Radite na pronalaženju kompromisa, na izradi plana sa partnerom za budućnost i na njegovoj primeni. Veza je svakodnevni posao, tokom čitavog žiota.

Vrlo je važno da pronađete partnera koji deli ista interesovanja i pogled na život kao i vi kako biste lakše pronašli zajednički jezik.

Ukoli vas voli partner uvek zna šta želite i šta vam prija

Ova izjava jednostavno nije tačna. Parovi koji se savršemo razumeju bez razgovora, sreću se samo u romantičnim filmovima.

Svi smo veoma različiti, odrastali u različitim porodicama i vaspitavani na različite načine. Pogledi na ljubav su nam različiti, pa zato to moramo glasno i da kažemo. Razgovor na ovu temu je jako bitan ukoliko želite da veza potraje.

Morate biti svesni jedne činjenice, a to je da partner ukoliko mu ne sugerišete nikada neće znati šta vam tačno prija. Mnogo je lakše objasniti šta vam odgovara, a šta ne. Tako ćete uštedeti mnogo vremena i izbeći mnogo rasprava.

Ljubav je dovoljna je najveća zabluda

Ljubav je moćna, ali bez promišljenih akcija oba partnera sve pada u vodu.

Ona je osnova svake veze, ali da bi napredovala i postala jača, neophodno je još mnogo stvari, kao što su razumevanje, kompromis, stabilnost i želja za napredovanjem.

Partner je odgovoran za nezadovoljstvo druge strane

Konsultovanje sa partnerom je normalna stvar, ali ako se nađete u vezi sa manipulatorom sve može da ode u pogrešnom pravcu.

Ako vas druga strana okrivljuje i govori kako ste vi glavni krivac njegovog nezadovoljstva i sve radite pogrešo. Ako se konstantno žali na nešto, od takve osobe je najbolje da se udaljite, jer to nije ljubav već toksičan odnos koji vam neće doneti ništa dobro. Samopšoštovanje je jako bitno i nedopustivo je da vam ga neko urušava.

Ljubav i partner mogu da nas spasu

Ljubav je moćna, ali ne toliko da nas spase od nas samih. Ako ne znate sebi da udovoljite i osećate se dobro u svojoj koži niko drugi, pa čak ni partmer, vam u tome neće pomoći. Ponekada ljudi hrle u nove veze kako bi zaboravili prethodne partnere ili pobegli od nekih problema, ali istina je da to nikada ne reši prethodni problem.

Izvor: Kurir