Muškarci, iako zvuči neverovatno, vole jednu stvar više od seksa! Tako barem tvrde pojedini američki terapeuti. Istina ili ne, evo šta kaže neko ko drži radionice za muškarce koji žele da reše probleme u partnerskim odnosima.

 

graphicstock
I muškarci vole nežnost i dodir; Foto graphicstock

Terapeut Stiv Horsmon uspešno se bavi lajf koučingom i određenom vrstom radionica za “jači pol”. Naime on pomaže muškarcima koji žele da reše probleme u svojim vezama ili brakovima i da ih poboljšaju.

Nakon dosta iskustva u radu sa muškarcima, došao je do zanimljivog zaključka koji bi mogao da iznenadi “nežniji pol”.

Ključan zaključak njegovog istraživanja je da su ispod snažne fasade i muškarci ranjiva stvorenja koja samo žele da budu voljena i prihvaćena.

– Žene bi se iznenadile kada bi mogle da slušaju moje razgovore sa muškarcima. Naše rasprave su kontradiktorne ženskim shvatanjima muškaraca. Oni definitivno ne žele samo seks- otkriva Horsmon.

Kako ovaj terapeut tvrdi, postoji nešto što je muškarci vole više od seksa! Verovali li ne, on kaže da je u pitanju nežan dodir u kombinaciji sa verbalnim ili neverbalnim odobravanjem.

– Kada žena nežno prstima mazi partnera i istovremeno izražava svoju podršku i poverenje u njega, to je potez moćniji od seksa. U tom trenutku muškarac se oseća snažno i prihvaćeno- naglašava Horsmon.

Ali, on nam otkriva još nešto. Šta je razlog zbog kojeg muškarci nikada neće priznati da im je ovako jednostavna stvar draža od seksa? Navodno, jer žene nikada ne bi poverovale u ovako nešto i samo bi uz smešak zakolutale očima.

Drage dame, koliko vas bi im poverovalo, a koliko zaista samo prevrnulo očima?

Muškarci se ljube otvorenih očiiju

Za razliku od žena koje romantične trenutke obično začine spuštenim kapcima, kada dođe do poljupca muškarci vole da drže oči otvorene. To je za njih znak da potpuno uživaju u trenutku – razumljivo ako se uzme u obzir da su vizuelisti, posebno kada je seks u pitanju.

 

Pripremila: S. Vidović