Pre nego što odlučite gde ćete ove godine letovati, pogledajte neke od najlepših plaža u Evropi! Ovo je izbor sedam sunčanih i prelepih plaža…

 

PORTO KACIKI, GRČKA

www.freeimages.com
Plaža Porto Kaciki, Grčka; www.freeimages.com

Posetioci ostrva Lefkada u Jonskom moru ne propuštaju šansu da se okupaju na čuvenoj Porto Kaciki plaži. Ona se nalazi na dnu velike litice, a od glavnog grada Lefkade je udaljena oko 35 kilometara.

ZLATNI RAT, HRVATSKA

Hrvatsko primorje nudi pozamašan izbor vrhunskih plaža, a među njima se svakako izdvaja čuveni Zlatni rat u mestu Bol na ostrvu Brač.

Specifičan špicasti oblik, kristalno čisto more, kao i šuma u neposrednom okruženju koja omogućava brz i lak beg u hladovinu, čine je omiljenom destinacijom turista širom sveta.

www.freeimages.com
Calo des Moro, Španija; www.freeimages.com

KALO DE MORO, ŠPANIJA

Kalo de Moro u Španiji na Majorci je poznata po odličnim uslovima za ronjenje. Nalazi se šest kilometara daleko od grada Santanji u jugoistočnom delu ostrva.

MARIHA, PORTUGALIJA

Kao dobitnik prestižne nagrade portugalskog Ministarstva životne sredine “Zlatna plaža”, Mariha se zbog svojih prirodnih lepota često koristi za snimanje reklama poznatih kompanija.

Locirana je na samom jugu Portugalije, u gradu Karamunjera u Algarve regionu.

www.freeimages.com
Plaža Navajio Grčka; www.freeimages.com

 

NAVAĐO, GRČKA

Navađo se nalazi na ostrvu Zakintos u Jonskom moru u tzv. “uvali krijumčara”.

Zbog nepovoljnog prilaza sa kopna, plažu je moguće posetiti jedino brodom, što i zbog njene neizmerne lepote, veliki broj turista i radi svake godine.

 

PRAJA DE MIRAMAR, PORTUGALIJA

Praja de Miramar nalazi se u blizini Porta. Praja de Miramar pruža turistima predah od burnog gradskog života i uživanje u nekom od posećenih kafića pored mora.

www.freeimages.com
Gradić Vieste, Italija; www.freeimages.com

 

BAJA DEL ZAGARE, ITALIJA

Baja del Zagare je smeštena na obali okruga Gargano na jugoistoku Italije.

U njenoj blizini su poznata odmarališta Vieste, Peschici i Mattinata. Jedan od najlepših gradića u ovoj delu italijanske obale je upravo čarobni Vieste, koji je delimično sagrađen na samim stenama uz more.

 

Pripremila: S. Vidović