Mislile ste da deterdžent za sudove može da služi samo za pranje tanjira i escajga? Naravno da ne! Ova magična tečnost pomoći će vam u sređivanju cele kuće. Zbog svoje blage formule često je bolji izbor od nekih jačih hemikalija pa sledeći put kada budete sređivali kuću obavezno koristite tečnost za sudove, a evo i kako.

 

ID-10060959
maya, FreeDigitalPhotos.net

UKLONITE MASNE FLEKE SA ODEĆE

Mrlje na odeći sada su prošlost! Utrljajte malo deterženta za sudove na fleku i isperite vodom (ovaj metod radi odlično i za uklanjanje prljavštine sa unutrašnjeg dela kragne).

Ova tečnost dovoljno je blaga da neće uništiti ni najosetljivije tkanine za razliku od nekog jačeg deterdženta protiv fleka.

OČISTITE KUHINJU I POD KUPATILA

U kofu vode dodajte samo 2 kašike tečnosti za sudove i čišćenje može da počne! Ovaj rastvor koristite na vinil podovima i pločicama ali izbegavajte drvene površine.

IZGLANCAJTE NAKIT

Malo deterdženta pomešanog sa sodom bikarbonom odličan je način da ispolirate vaš nakit. Mehurići rastvaraju prljavštinu i omogućavaju sapunici da prodre u sitne rupice i kukice.

Pomešajte ova dva sastojka u činiji i potopite nakit na 5 minuta, a zatim mekanom četkicom istrljajte.

OPERITE VEŠ NA RUKE

Kašiku deterženta za sudove možete koristiti umesto onoga za veš i njime operete stvari od osetljivih tkanina.

UKLONITE FLEKE SA TEPIHA

Rastvorite jednu kašiku tečnosti za sudove u dve šolje tople vode i poklopite mrlju belom krpom potopljenom u ovaj rastvor.

Ponavljajte postupak dok se mrlja potpuno ne upije na krpu i nestane sa tepiha. Onda istrljajte sunđerom i hladnom vodom i osušite suvom krpom.

PREBRIŠITE KUHINJSKE ELEMENTE

Kao i posuđe, police mogu takođe da budu masne od isparenja tokom kuvanja. Stavite malo tečnosti za sudove u sprej bočicu, pomešajte sa toplom vodom i poprskajte prljavštinu. Nakon toga prebrišite mokrom krpom i osušite.

UKLONITE FLEKE OD ULJA SA ASFALTA

Ako primetite fleku od ulja na podu vaše garaže pospite je sodom bikarbonom, a zatim polijte malo tečnosti za sudove. Istrljajte plastičnom četkom i pustite da odstoji nekoliko sati. Isperite i ponovite dok fleka ne nestane.

Izvor: www.zena.rs