Gde otići u toku zime, a da je toplo, kupati se i uživati u moru i suncu? Koje su najbolje destinacije za letovanje zimi? Ovo su pitanja koja ćete sebi postaviti ako planirate da zimski odmor ili novogodišnje praznike provedete u nekoj dalekoj egzotičnoj zemlji. Evo nekih predloga gde možete “letovati” dok je kod nas sve u minusu.

 

Plaže Kube www.freeimages.com
Plaže Kube
www.freeimages.com

KUBA, KARIBI

Karipska ostrva predstavljaju odličan izbor za sve ljubitelje letovanja i egzotičnih mesta, a Kuba je jedna od najpopularnijih destinacija zbog svoje kombinacije prelepih plaža sa modernim objektima koji imaju retro izgled koji nosi svojevrsnu istorijsku priču. Havanu, glavni grad Kube, obavezno treba posetiti, takođe treba obići i poznatu fabrika ruma – Havana Club. Pored istorijskog grada Havane, morate posetiti i grad Mantanzas i svima dobro poznatu plažu Varadero.

KAPE VERDE, ATLANTIK

Smešten u centralnom Atlantiku i čuven po prekrasnim peščanim plažama, Kape Verde postaje sve popularnija destinacija koja nudi izuzetne uslove za odmor. Ova destinacija raspolaže nedirnutim plažama i očuvanom prirodom. Prosečna temperatura je obično viša nego na obližnjim Kanarskim ostrvima. Ostrvo Boa Vista je posebno popularno u zimskom delu godine, i čuveno je po svojim fantastičnim peščanim plažama. Boa Vista u prevodu znači predivan pogled.

DUBAI, UAE

Ovaj grad se može prepoznati po svojoj modernoj arhitekturi, izuzuzetnim i uređenim plažama koje zajedno čine Dubai izuzetnom destinacijom za letovanje u periodu zime. U stvari zima je i najbolje vreme za posetu Dubaiu pošto je leto je izuzetno toplo, sa temperaturama koje prelaze 40 stepeni. Ova destinacija predstavlja biser Emirata u kome je sve podređeno luksuzu i komforu.

EGIPAT

Egipat ima sve! Fascinantna istorija čuvenog Crvenog mora ostaviće svakog bez daha. Ukupne prirodne i ljudskom rukom stvorene lepote čine Egipat jednim od najpopularnijih destinacija za letovanje. Ovde možete istražiti fantastične koralne grebene i uživati u ronjenju u toplom moru. Crveno more je dom za neke od najlepših životinja morskog sveta.

Plaža Fuerteventura na Kanarskim ostrvima www.freeimages.com
Plaža Fuerteventura na Kanarskim ostrvima
www.freeimages.com

KANARSKA OSTRVA

Kanarska Ostrva su gotovo uvek sa visokom temperaturom, čak u dubokoj zimi ona su generalno sunčana. Prijatan ambijent, velike otvorene peščane plaže kao i prijatna temperature mora čine Fuerteventuru idealnom destinacijom za ljubitelje plaže i ljubitelje vodenih sportova. Za mlađu populaciju, Plaia del Ingles u Gran Kanarija nude veliki broj noćnih klubova. Za više opuštenu atmosferu sa neverovatnim peščanim dinama tu je Maspalomas koji pruža nezaboravan prizor.

MALEZIJA

Nigde ne postoji ništa slično Maleziji, zagonetna kombinacija high-tech gradova, bujnih kišnih šuma i netaknutih plaža čine Maleziju idealnom za odmor. Glavni grad Malezije, Kuala Lumpur, jedan je od najfascinantnijih gradova na svetu, nudeći jedan poseban miks starog i novog, od kolonijalnih zgrada iz prošlosti do nekih od najmodernijih dela arhitekture Kuala Lumpur nudi nešto nezaboravno.

Za one koji traže čistu relaksaciju i privatnost postoji niz malih ostrva na zapadnoj obali poluostrva koji nude mirne plaže u vreme praznika, Langkavi i Pangkor su samo neka od njih.

Meksiko www.freeimages.com
Meksiko
www.freeimages.com

MEKSIKO

Ako ne želite ići na Karibe ove zime, ali i dalje želite sličnu klimu i isto tako zapanjujuće plaže, Meksiko će možda biti destinacija koju tražite. Sa visokim standardom usluge i smeštaja, Meksiko je intrigantna i privlačna opcija za letovanje u periodu zime. Znameniti hramovi i očuvane piramide Teotihuacana, ali i ostali lokaliteti u kojima su živela plemena Maja i Asteka predstavljaće nezaobilazna mesta na putovanju kroz Meksiko.

ŠRI LANKA

Jedna od popularnijih “Winter Sun“ destinacija je Šri Lanka koja nudi neke jednostavno unikatne stvari i zanimljivosti koje morate videti ako se odlučite da je posetite. Ovo je zemlja kao nijedna druga. Ovde se priroda toliko spojila sa kulturom tako da Šri Lanka ostavlja nezaboravan utisak.

Mala autentična sela, rezervati divljih životinja, koralni grebenovi, hramovi, tropske plaže, farme kornjača, plantaže čaja, istorijska mesta i gradovi samo su deo onoga što Šri Lanka nudi. Ujutru možete uživati u čaju i posmatrati kako slonovi tumaraju u rezervatima prirode, dok na kraju dana posle razgledanja možete se opustiti na finoj peščanoj plaži u Induruvau.

Tajland www.freeimages.com
Tajland, www.freeimages.com

TAJLAND

Još jedna daleka destinacija koju obavezno treba posetiti je Tajland.

Zbog svoje izuzetne lepote, raznovrsne kulture, tradicionalne kuhinje, Tajland je jedan od favorizovanih “Winter Sun“ destinacija.

Postoji mnogo odmarališta duž obale Andaman koja nude veoma kvalitetan smeštaj i izuzetno dobru uslugu.

Oni koji su više avanturističkog duha trebaju otići na sever u Chiang Mai, gde je moguće da videti granične teritorije Tajlanda, Burme i Laosa.

 

Izvor: luksuznaputovanja.rs