Aleksandra Botić, pedagog i vaspitačica iz Novog Sada uspela je ono što većina samo sanja – od hobija je napravila biznis, a njeni „MUSHROOM“ šatori za decu postali su prepoznatljiv brend u Srbiji. Ovi šatori veselih dezena za klince predstavljaju pravi mali kutak sreće. A ovo je njena priča o tome kako joj je hobi postao posao iz ljubavi…

Htela sam nešto za svoju dušu

Aleksandra Botić

Uvek sam maštala da radim nešto za svoju dušu. Na sreću, imam sjajnu biografiju i radno iskustvo iz različitih oblasti, pa mi to znanje i iskustvo mnogo pomažu u sadašnjem poslu. Radila sam kao pedagog, vaspitač, predavač, voditelj, prodavac, marketing menadžer…Radeći za jednu veliku kompaniju iz San Franciska, koja se bavi marketingom, stekla sam iskustvo u toj oblasti i videla kako izgleda sam početak i kraj digitalnog marketinga i gde sve on može da vas odvede.

I tako se pre dve godine rodila ideja za izradu savršenog edukativno ekološkog kutka za igru – šatora “MUSHROOM“. Sada ove vesele šatore prati više od 20.000 ljudi na raznim društvenim mrežama i blogovima, a deca ih prosto obožavaju.

Kutak sreće za klince i klinceze

Ime „MUSHROOM“ predstavlja pečurku, koja je simbol dece koja rastu kao pečurke. Nekako me ta mala pečurkica prati kroz ceo život. Od zabavišta, kada sam crtala male pečurkice na svakom crtežu i obožavala te sitne detalje, do šatora koji sada rastu zajedno sa decom i čuvaju im detinjstvo. Veoma su praktični i višenamenski, mogu da se postave u sobi, dvorištu, na plaži...

Za izradu jednog šatora potrebno nam je nekoliko dana, ali kada se rade male serije i posebne porudžbine, što se stalno dešava, onda je rok za izradu od 10 do 15 dana. Prvo se priprema kvalitetno drvo, bukva, hrast ili orah, seče se po određenim dimenzijama. Potom sledi gruba obrada, pa šmirglanje, buše se rupe, prave čepovi, nakon toga se sklapaju i provera se da li je sve urađeno kako treba. Posle toga idu na još jedno fino šmirglanje i farbanje, suše se i odlažu. Ima tu dosta posla…

Uporedo se rade platna (isključivo od pamuka) koja se seku na određene dužine, idu na pranje i peglanje i tek onda se kroje. Posle se sve sklapa i proverava da li ima nekih nepravilnosti.

Za dizajn i kombinaciju materijala sam ja zadužena. Suprug je zadužen za konstrukcije i deo proizvodnje oko obrade drveta. Moram da naglasim da su ovi šatori bezbedni, stoje na četiri noge, imaju sigurnosne čepove, lako se sklapaju, pa klinci obožavaju sami da ih sklapaju i rasklapaju.

Šatori se rade u tri veličine, postoje tri modela – za sobu, plažu, dvorište i svi ti modeli mogu se lako transformisati promenom platna, koje se jednostavno skine i zameni drugim.

 

Ljubav se ljubavlju vraća

Volim prodaju i rad s ljudima. Jednostavno uživam u tome. Želim da moji kupci budu zadovoljni, a najviše me raduje kada vidim koliko deca uživaju u šatorima koje za njih pravim sa mnogo ljubavi.

Uvek sam gledala da sve što radim bude kvalitetno, pa težim da oko „MUSHROOM“ priče okupim samo kvalitetne ljude. Zaljubljenik sam u prirodu i da su zato moji proizvodi ekološki. Želim da moj rad generacije pamte po lepom, da budu više okruženi prirodnim elementima i da im na neki način približim prirodu.

Količina energije i ljubavi koju dobijam od roditelja i  dece je nemerljiva bilo kojom poznatom mernom jedinicom. Kada vi date dušu u to što radite – to se vraća kao bumerang. Dečja lica se ozare kada vide šator, to njihovo carstvo iz mašte i jako mi je važno da na kraju svi budu srećni i zadovoljni. Roditelji imaju samo reči hvale i za mene ne postoji veća nagrada.

Za zdravu i pravu priču potrebne su dobre ideje

Novogodišnji šator

Najveće zadovoljstvo je kada nas roditelji s decom posete na sajmovima u Novom Sadu gde napravimo prelep kutak za sve klince koji mogu slobodno da se zavlače i igraju u šatorima.

Za zdravu priču potrebne su dobre ideje. Ideje koje će biti samo vaše, a ne nešto što ćete prekopirati ili ukrasti od nekog drugog. To onda niste vi.

Zato ostajte mi zdravi i pravi, postupajte ispravno i radite ono što je dobro za vas i za vaše okruženje. Možda za to nećete uvek dobiti novac koji ste planirali, ali bićete zadovoljni i zaista srećni.

Da se ova priča pokazala kao odlična, kazuje i podatak da u poslednje vreme sve više vlasnika kućnih ljubimaca traži šatore za svje pse. Mi smo smo, naravno, i njima izašli u susret.

 

Možete nas naći na fb stranici https://www.facebook.com/mushroomsatori/ ,

kao i na stranici https://www.facebook.com/mushroomtents/

instagramu https://www.instagram.com/mushroom_tents_and_goods/

ili nas kontaktiraju preko bloga https://decijisatorimushroom.wordpress.com/about/

i pišu na mail mushroomsatori@gmail.com

Pripremili smo i poklon – jedan prelep “MUSHROOM“ jastuk na tufnice. Svi koji danas do 22 sata pošalju mejl na zdravaiprava@gmail.com imaju šansu da ga osvoje.

Tekst: Lidija Bratun