Vaš dom treba da vam pruži uvek sigurno utočište, pa i kada su alergije u pitanju. Evo nekih saveta kako možete da držite polen dalje od kuće i kako da ga nadmudrite u vašoj bašti. Kao prvo – proverite da li su prozori zatvoreni u toku dana. U vazduhu izvan prostorija je u toku noći (ruralna područja) i ujutro ( u gradu), kao i posle kiše manja koncetracija polena.

 

Evo šta još možete da uradite da bi sezona alergija prošla što bezbolnije:

Pretvorite vašu baštu u zonu bez polena

Ugradite na vašim prozorima polenski filter koji je dizajniran tako da uhvati veći broj polenskih čestica. Postoje i posebni prečiščivači vazduha dizajnirani tako da filtriraju i najmanje čestice prašine kao što je polen iz vazduha.
Zapamtite, čime čistite prašinu time čistite i polen. Dakle, često koristite vlažnu krpu za brisanje prašine u toku sezone polena. Redovno menjajte posteljinu i spavajte uz zatvoren prozor.
Sklonite sve biljke iz sobe – tako ćete moći dublje da dišete.
Operite kosu pre odlaska na spavanje; ovo sprečava polen da dospe u vaš krevet. Ne ostavljajte odeću koju ste nosili napolju u spavaćoj sobi; najbolje bi bilo da je odmah stavite u veš mašinu.

Da biste uživali u aktivnostima, unutar i oko bašte, uprkos alergiji na polen obratite pažnju na sledeće savete:

Saznajte koje biljke izazivaju vašu preosetljivost na polen i pobrinite se za to da ne rastu u vašoj bašti. Da li ste znali da su azijske bašte izrazito prilagođene onima koji pate od alergija? Dozvolite im da vas inspirišu i redizajnirajte vašu baštu; na primer sa estetski napravljenim delovima koji sadrže šljunak, kamenčiće, mahovinu i travicu. Ovo opšte pravilo se odnosi na: bogato zelene i biljke pune listova koje su mnogo podesnije za baštu nego mnoštvo rascvetanih biljaka.

Na šta bi još trebalo da obratite pažnju:

Vaš travnjak je magnet za polen- zbog toga se trudite da ga redovno kosite. Preporučljivo je da to ne radite vi u periodu pre nego trava raste do kraja Juna. Vlažni dani i rana jutra kada ima manje polena u vazduhu su pogodnija za košenje trave. Dodatno nosite zaštitne naočare i izbegavajte da koriste đubrivo koji dodatno podspešuje rast trave.

Živa ograda jednako privlači polen: zbog toga se savetuje da je ne sečete Vi. Drvena ogreda ili kameni zid predstavljaju dobrodošlu alternativu. I jedno i drugo može da bude obraslo biljkama puzavicama koje su dobre za alergiju.
Ne ostavljajte đubrivo u dvorištu i nemojte i da radite sa njim. Ukoliko morate da koristite đubrivo, potrudite se da to bude što dalje od vašeg dvorišta ili mesta za sedenje.

Koje je najbolje vreme za rad u bašti u ruralnim područjima?

Pre osam sati ujutro ako ste ranoranilac ili u mirnim i vlažnim danima ( posle kiše). Obavezno zaštite oči naočarima i ruke rukavicama. Nosite maramu oko glave, koja će da spreči da polen uđe u kosu. Izbegavajte da nosite vunu ili filcovanu odeću jer je polenu lakše da uđe u čupave tkanine. Nemojte da nosite radnu odeću po kući – najbolje bi bilo da je odmah operete.

UZMITE POLINOL

Polinol ima rešenje za alergiju

Kao veoma efikasan kod alergija pokazao se nemački homeopatski lek Polinol“. To su tablete, potpuno prirodnog sastava, zbog čega ih mogu koristiti i deca od treće godine.

Sprovođenjem mera koje nam omogućavaju da smo manje u kontaktu sa alergenima, i primena „Poliol“ tableta, od velike su koristi za odlaganje alergijske reakcije i pojave prvih simptoma alergije, tako da duže možemo da uživamo u proleću, a ne da se skrivamo…

Tablete se jednostavno otapaju u ustima ili se za decu mogu rastvoriti u kašičici vode.

Za razliku od hemijskih lekova u lečenju alergija (antihistaminici, kortikosteroidi, kapi za nos) koji su efiksni u određenom vremenskom periodu, ovaj homeopatski lek može se uzimati tokom cele sezone trajanja alergija (od marta do novembra), dokle god postoje simptomi.

 

Promo