Alergijski rinitis ima oko 40 odsto svetske populacije, odnosno više od 500 miliona ljudi, svih etničkih grupa i uzrasta. Procenjuje se da alergijski rinitis u Srbiji ima oko 400.000 osoba, a većina njih bori se sa sezonskim oblikom ove bolesti. Klasični lekovi nisu jedini način da se sa njima izborimo. Evo kako homeopatija može da vam pomogne.

 

Alergiski rinitis nam zagorčava život, ali Polinol ima rešenje

Najčešći alergeni otvorenog prostora koji dovode do alergijskog rinitisa kod preosetljivih osoba su različite vrste polena koji potiču od drveća, trava i korova. Polena najviše ima u gradovima i to mnogo više na višim spratovima i rano ujutru. Zato stručnjaci savetuju da se prozori zatvaraju ujutru, od pet do deset sati, da alergičari nose tamne naočare, kape i kačkete kad izlaze iz kuće jer polen ostaje u kosi i na koži. Neposredno po ulasku u kuću savetuje se tuširanje i presvlačenje garderobe na kojoj se takođe zadržavaju polenova zrna.

Simtomi alergijskog rinitisa

Alergijski rinitis ima tipične simptome i znake kod obolelih, a to su – pojačana vodenasta sekrecija iz nosa, svrab nosa, kijanje, često i po više puta u seriji, i nazalna zapušenost nosa. Kod nekih pacijenata može da se javi svrab nepca i usnih kanala, a zbog slivanja sekreta u ždrelo često se javlja i suvi kašalj.

Obično se sklonost ka alergijama nasleđuje od roditelja, najčešće majke. Kod težih slučajeva javlja se bronhoopstrukcija ili bronhijalna astma izazvana alergenima iz prirode kod genetski predisponirane dece.

Homeopatija je prirodna i efikasna metoda

Nije tajna da je lečenje alergija vrlo složeno. Klasični lekovi, međutim, nisu jedini način da se sa njima izborimo. Od komplementarinh metoda lečenja posebno se ističe homeopatija, koja naučno dokazano postiže ogromne uspehe u lečenju alergija. Radovi iz medicinske literature dokazuju da je homeopatija isto toliko efikasna u lečenju alergije kao i klasična antialergijska terapija, s tim što je homeopatija jeftinija, bezbednija i nema nikakvih štetnih dejstava na organizam. Može koristiti u svim uzrastima i uz svu ostalu medicinsku terapiju koju lekar propiše.

Polinol ima rešenje

Polinol je efikasan i prirodan lek za alergije

U apotekama u Srbiji u slobodnoj prodaji se može kupiti nemački homeopatski lek Polinol. To su tablete, potpuno prirodnog sastava zbog čega ih mogu koristiti i deca od treće godine.

Da bi se suzbili simptomi polenske kijavice (začepljen nos, naročito dugo i dosadno kijanje i curenje iz nosa, suvi kašalj kao i svrab i crvenilo očiju) koji iritiraju i ometaju normalne životne aktivnosti kod obolelih od alergije, dovoljno je da se homeopatski lek uzima tri puta dnevno.

Tablete se jednostavno otapaju u ustima ili za decu se mogu rastvoriti u kašičici vode.

Koriste se u lečenju polenskih kijavica. Za razliku od hemijskih lekova u lečenju alergija (antihistaminici, kortikosteroidi, kapi za nos) koji su efiksni u određenom vremenskom periodu, ovaj homeopatski lek se može uzimati tokom cele sezone trajanja alergija, od marta do novembra, dokle god postoje simptomi.

Izvor: www.zdravaiprava.com