Mnoge alternativne metode lečenja imaju prednost nad tradicionalnim jer se lekovi ne talože u organizmu. I kombinovanje različitih metoda može da bude efikasno, ako se biraju terapije namenjene horoskopskim znacima koji pripadaju istoj grupi elemenata. Vaga, na primer, može da koristi i metode koje se preporučuju Blizancima, jer su oba znaka vazdušna.

 

graphicstock
graphicstock

OVAN

VAŠE METODE: Fizioterapija, kineziterapija

Vašim znakom upravlja Mars, pa ako se ne krećete dovoljno nego uglavnom sedite, može da dođe do zastoja energije u organima i raznih poremećaja, kao što su alergije, glavobolje i zapaljenja očiju. Da biste ih na vreme sprečili trebalo bi da se što više krećete, bavite nekim sportom ili gimnastikom. Mogu da vam pomognu fizioterapija, masaže šijacu i reiki, kineziterapija (terapija pokretom) i rekonekcija. Odgovarale bi vam i dijete na bazi oligoelemenata, gvožđa i bakra.

BIK

VAŠE METODE: Hromoterapija, muzikoterapija

Vaša mirna i strpljiva narav “preslikava” se na vašem telu koje ima sporiji bioritam. Zato vam odgovaraju relaksirajuće terapije, hromoterapija i muzikoterapija, alternativne metode koje koriste snagu boje i zvuka kojima vlada vaša planeta, Venera. Sposobnost lučenja mnogih žlezda u organizmu, u stvari, zavisi od intenziteta svetlosti. Smena dana i noći na različite načine stimuliše funkcije epifize, žlezde koja proizvodi melatonin koji nas uvodi u san.

graphicstock
graphicstock

BLIZANCI

VAŠE METODE: Makrobiotika

Vama vlada Merkur, pa više koristite razum nego osećanja. Iako ste otvoreni, skloni ste nestrpljivosti i nervozi. Ishrana bazirana na namirnicama prirodnog porekla, koje nisu pretrpele veće procese prerade mogu da spreče ili ublaže bolesti disajnih organa, vašu slabu tačku.

Makrobiotička ishrana podrazumeva konzumiranje različitih vrsta integralnih žitarica, naročito pirinča, mahunarki, povrća, koštunjavih plodova i voća. Insistira se na izbegavanju mesa i favorizovanju ribe.

RAK

VAŠE METODE: Homeopatija

Homeopatski lekovi nastaju rastvaranjem u vodi, elementu kojim upravlja vaš vladalac Mesec. Ista materija koja izaziva neku bolest, u minimalnim količinama stvara neku vrstu “vakcine” koja povećava otpornost organizma. Homeopata leči poremećenu energiju manifestovanu bolešću, a izlečenje više zavisi od vas nego od vrste bolesti.

graphicstock
graphicstock

LAV

VAŠE METODE: Termoterapija

Ne podnosite dugotrajne terapije, a najviše biste voleli kada bi vaše telo moglo da ozdravi samo od sebe. Zato lečenje toplotom može da bude veoma efikasno za vas, jer vašim znakom vlada Sunce.

Termoterapijska sredstva, voda, parafin, lekovito blato ili blato pomešano sa parafinom omogućavaju kvalitetno širenje krvnih sudova, bolovi se smanjuju, mišići opuštaju, a metabolizam ubrzava.

DEVICA

VAŠE METODE: Fitoterapija

Fitoterapija, odnosno upotreba povrća i biljnih ekstrakta, u skladu je s vašom ljubavlju prema prirodi, ali i otporom prema hirurškim intervencijama. S lekovitim biljem unosite i vrlo vredne suspstance (eterična ulja, vitamini, prirodni antioksidansi, flavonoidi, minerali, enzimi) u vaš organizam što ga jača i čini otpornijim, poboljšava metaboličke procese i eliminiše štetne materije iz njega.

graphicstock
graphicstock

VAGA

VAŠE METODE: Aromaterapija

Zbog vaše planete Venere odgovara vam aromaterapija, koja pomaže da se spreči nastanak ili ubrza oporavak posle bolesti. Aromatska biljna ulja i esencije deluju antibakterijski, antimikrobno i antivirusno. Ulja takođe pojačavaju efekat masaže i lečenja dodirom, metode koje vam takođe odgovaraju. Moć eteričnih ulja vremenom se ne smanjuje, pod uslovom da se pravilno čuvaju. Kako vašim znakom vlada i Saturn odgovaraju vam i metaloterapija i kristaloterapija.

ŠKORPIJA

VAŠE METODE: Akupunktura

Vašim znakom vlada Pluton, planeta regeneracije, pa se prilično brzo oporavljate posle bolesti. Ne plašite se da se suočite sa bilo kakvim tretmanom, pa i hirurškim nožem, pod uslovom da može efikasno da vam pomogne. Škorpijina žaoka, prisutna i u simbolu vašeg znaka, pokazuje da vas privlači sve što je oštro, pa vam odgovara akupunktura, alternativni metod u kojem se koriste igle. Fiksirane na meridijanima, “kanalima” koji prekrivaju celo telo, iglice pomažu da se uspostavi pravilan protok energije.

touching-1156315STRELAC

VAŠE METODE: Astrološka medicina

Kentaur, simbol znanja vlada vašim znakom, pa može da vam pomogne astrološka medicina. Iz natalnog horoskopa pacijenta, lekar astrolog može da zaključi koji organi su najpodložniji obolenjima, a preko tranzita planeta može da odredi najpovoljniji period za početak lečenja. Odgovaraju vam homeopatski lekovi izabrani na osnovu toga koja je planeta u vašem horoskopu “napadnuta”, što najčešće ukazuje na slabost određenog organa ili telesne funkcije.

JARAC

VAŠE METODE: Hiroterapija, metaloterapija, kristaloterapija

Vaš vladalac Saturn upravlja kostima, pa vam odgovara hiroterapija. Osim na zglobove i kosti, ova terapija povoljno deluje i na mišiće, disajne, reproduktivne i organe za varenje, nervni i endokrini sistem. Odgovaraju vam i kristaloterapija i metaloterapija (uzimanje gvožđa, aluminijuma, bakra i ostalih minerala u malim količinama). Kristali koncentrišu i propuštaju određenu talasnu dužinu svetlosti koja prodire u odgovarajući organ što povoljno utiče na imunitet, nervozu i depresiju.

graphicstock
graphicstock

VODOLIJA

VAŠE METODE: Orijentalna medicina

Zahvaljujući vašem vladaocu Uranu otvorenog ste duha, pa vas privlače razni oblici alternativnog lečenja, joga i meditacija. Odgovara vam orijentalna medicina, masaže i stimulisanje energetskih tokova, koja koristi lekove na biljnoj bazi. Đumbir ima analgetsko dejstvo, pa se vekovima koristi protiv bolesti zglobova i reumatizma, zubobolje i glavobolje, vaših slabih tački. Koren svežeg đumbira preporučuje se za zagrevanje organizma, preznojavanje i izbacivanje štetnih materija, a osušen koren protiv kašlja, reume i stomačnih tegoba.

RIBE

VAŠE METODE: Pranoterapija

Emotivni ste i brižni, pa sa zebnjom proživljavate svaku bolest. Kako vama vlada Neptun, simbol ekstraosetljivih sposobnosti, ne volite agresivne nego mirnije oblike lečenja, kao što je pranoterapija. Polaganjem ruku iscelitelja iznad vašeg tela, bez dodira, energija od iscelitelja počinje da se kreće prema vašem organizmu. Dobra komunikacija između njega i vas omogućava da prana, vitalna energija, ravnomerno kruži.

Izvor:www.novosti.rs