Ambrozija utiče na 50 odsto svih alergija i zato s pravom nosi titulu najmoćnijeg alergena. Cveta od kraja juna do kraja oktobra, a najveće dnevne vrednosti polena u vazduhu beleže se tokom avgusta i septembra. Samonikla korovska biljka ambrozija toliko je prilagodljiva, plodonosna i otporna da je svrstavaju u jednu od najinvazivnijih biljnih vrsta u celoj Europi, a njenom polenu pripada neslavna titula najjačeg prirodnog alergena.

 

Amrozija guši. Uzmite Polinol
Amrozija guši. Uzmite Polinol

Potrebno je samo 20 do 30 zrna polena ambrozije u kubnom metru vazduha pa da senzibilisana osoba reaguje nekom alergijskom manifestacijom – curenjem nosa, kijanjem, peckanjem očiju, kašljem ili otežanim disanjem.

Polen ambrozije je sitan i lagan, a jedna biljka u toku 24 sata može da proizvede do 2,5 milijarde zrna. Ambrozija se poslednjih decenija od biljke zastupljene oko sredozemnog bazena zbog klimatskih promena proširila sve do severa Evrope. Zbog toga se populacija ambrozije veoma uvećala, što je povećalo i količinu emisije njenih alergena.

Uzmite terapiju na vreme

Osim toga, zbog promene započinjanja i završavanja pojedinih godišnjih doba, ambrozija sve ranije počinje da cveta i sve kasnije prestaje, što takođe povećava količinu i trajanje polena u vazduhu nad celom Evropom.

Ako ste alergični na ambroziju najvažnije je da na vreme počenete s terapijom. Terapija podrazumeva prvenstveno antihistaminike, lekove koji smiruju alergijsku reakciju. Lekovi se uzimaju sve vreme dok traje polenacija ili emitovanje polena u atmosferi, nekada i mesecima. Po preporuci lekara, u terapiju se uvode i inhalacioni kortikosteroidi u vidu spreja za nos, koji se takođe uzimaju u dužem vremenskom periodu.

Polinol ima rešenje

Polinol ima rešenje za alergiju
Polinol ima rešenje za alergiju

Kao veoma efikasan kod alergija pokazao se nemački homeopatski lek Polinol“. To su tablete, potpuno prirodnog sastava, zbog čega ih mogu koristiti i deca od treće godine.

Primena „Poliol“ tableta, od velike su koristi za odlaganje alergijske reakcije i pojave prvih simptoma alergije. Tablete se jednostavno otapaju u ustima ili za decu se mogu rastvoriti u kašičici vode. Koriste se u lečenju polenskih kijavica.

Za razliku od hemijskih lekova u lečenju koji su efiksni u određenom vremenskom periodu, ovaj homeopatski lek može se uzimati tokom cele sezone trajanja alergija (od marta do novembra), dokle god postoje simptomi.

Pakovanje sadrži 100 tableta i dovoljno je za mesec dana terapije.

Da bi se suzbili simptomi polenske kijavice koji iritiraju i ometaju normalne životne aktivnosti kod obolelih od alergije, dovoljno je da se ovaj homeopatski lek uzima tri puta dnevno.

Izvor: Zdravaiprava