Ana Rado centar terapeutske yoge u saradnji sa velikim uciteljima Yoge i Ajurvede pokreće dvogodišnju školu terapeutske joge namenjenu budućim instruktorima i učiteljima ove veštine, ali i onima koji bi na ovaj način stekli znanja neophodna za korekciju, poboljšanje i tretiranje bolesti sa kojima se suočavaju.

 

Ovu, po svemu jedinstvenu i prvu tog tipa školu u Srbiji, vodiće Snežana Radojičić, učitelj terapeutske joge, sa preko dvadeset godina iskustva i sertifikatima koje je stekla na školovanju u prestižnim joga centrima širom Indije. Program je urađen u skladu sa međunarodnim standardima Yoga Alliance, European Yoga Federation (EYF) i World Movement for Yoga and Ayurveda.

Ideja ove škole, u kojoj će učešće uzeti najbolji polaznici, jeste da njihov dalji rad neće biti vezan samo za Srbiju, već i za rad u drugim zemljama širom sveta. Zato ova škola nudi ne samo izazov u radu na sebi već, kako njena autorka kaže, i mogućnost najupornijima da okrenu novi list u svom životu – promene profesiju, a sa njom i život.

“Moja opsesija, način života i pronicanje u veliku tajnu otkud ja na ovom svetu skopčani su sa jogom. Ali joga nije disciplina kojom se čovek može tako lako pohvaliti da ju je savladao. Joga se uči, nadograđuje, usavršava i mnogo je više od samog fizičkog obima vežbi. Upravo sa jogom ili zahvaljujući njoj, usledila su moja putovanja u Indiju”, priča Snežana Radojičić, instruktorka joge u studiju “Ana Rado Yoga”, u Kalenićevoj ulici broj 1 u Beogradu.

 

Snežana Radojičić

Zašto joga?

 

“Na ovo pitanje, toliko često kod polaznika joge, jednostavno je odgovoriti: Radim jogu zato što biram život, zato što želim mir, zato što stremim boljem, zato što težim vedrini. Teško da i jedna osoba na ovom svetu ne teži baš tim stvarima, i baš tim redom.

Terapeutska joga poboljšava celokupno zdravlje tela, reguliše nervni, respiratorni, digestivni, reproduktivni, cirkulatorni sistem; krvni pritisak i hormone, pokreće metabolizam tela, čisti organizam od toksina, oslobađa nas strahova, neuroza, negativnih misli, depresivnih stanja.

 

Joga nas vraća nama samima. Joga je izazov i vidljiv rad na sebi. Joga je način da kažete: Život, to je najlepša stvar na svetu”.