Anet Larkins ima 73 godine, ali izgleda kao da ima maksimum 40! Ona ne stari, ne boluje ni od čega, ne pije lekove i sve to duguje zdravom načinu ishrane. I to pre svega jednoj biljci, o čijim čudotvornim svojstvima i priča.

 

Anet Larkins (73); Printskrin Youtube
Anet Larkins (73); Printskrin Youtube

Ova dama je u svetu poznata kao “žena koja ne stari” jer iako ima 73 godine, njeno lice i telo izgledaju kao kod devojčice.

Anet se hrani isključivo voćem i povrćem, kao i lekovitim biljem, a sve to sama uzgaja u svojoj bašti. Ona se rukovodi Hipokratovom poslovicom: “Neka hrana bude tvoj lek, a lek neka bude tvoja hrana”.

Poseban kutak u njenoj bašti posvećen je jednoj biljci koja je i najviše zaslužna za njeno zdravlje i izgled. A radi se o aloja veri, koju Anet smatra biljkom besmrtnosti i ima dobar razlog za to.

Anet podseća da se još od davnina znalo za lekovitu moć ove biljke, pa je i sama Kleopatra koristila u svojim tretmanima lepote. Egipatske kraljice ne samo da su je svakodnevno koristile već su joj i dale ime “biljka besmrtnosti”. Već prvi efekti njene upotrebe vide se pre svega na kosi i koži.

– Aloja sadrži mnogo vitamina i minerala, a ja ću vam navesti samo neke od njih: vitamin E i vitamin B12, kalcijum i magnezijum – objašnjava Anet i dodajeda je neverovatno koliko lekovitih moći ima u ovoj biljci.

Na svom stolu drži dve tegle i jednu flašicu. U njima se nalaze samo aloja vera i voda jer smatra da nisu potrebni nikakvi dodaci. Kako ističe, skine listove sa biljke, isecka ih na komade, stavi u teglu i nalije vodu. I to pije. Osim toga, cedi sok od čiste aloje i koristi ga. Međutim, ona upozorava na jednu stvar.

– Aloju ne treba da konzumirate svaki dan, dakle ne svih 365 dana u godini, jer može da se izgubi njen efekat! Možete je, recimo, piti jednom nedeljno, samo je bitno da ne preterate – napominje Anet.

Aloja vera je poznata po tome da reguliše sistem za varenje, čisti toksine koji su se nakupili u crevima, podiže imunitet i vraća energiju, a deluje i proitivupalno. Zbog toga je mnogi, ne samo ova 73-godišnjakinja, smatraju “izvorom života”.

Pripremila: S. G.