Svaki horoskopski znak ima svoj talisman, kamen koji ga štiti. Upoznajte se osnovama astrološke zaštite i nabavite jedan.

 

blue-glass-2-1419407
freeimages.com

OVAN

Ovna cirkon, dijamant, zlato i rubin.

Kada idete na poslovne sastanke šanse za uspeh povećaće tirkiz, oniks, akvamarin i topaz. Za ljubavne susrete isključivo birajte lapis lazuli, biser ili srebrni nakit.

BIK

Najviše vam odgovaraju smaragd i žad. Delujete sugestivno kada nosite zagasite tonove crvenog nakita, mada i poneki granat.

BLIZANCI

Vaša mladalačka priroda voli nežne tonove nakita. Topaz vam sasvim odgovara, a vaš izbor treba da bude i tirkiz.

RAK

Ako krećete na poslovni sastanak, zlatna narukvica će vam doneti više uspeha, posebno kombinovana sa slonovom kosti ili kombinacija belog i žutog zlata.

LAV

Zlatan nakit, dijamanti, rubini, to je vaš izbor.

DEVICA

Malahit i topaz vam najbolje prijaju. A kada je Saturn u vašem znaku, prsten sa kamenom od crnog oniksa ili sa granatom će privući poglede suprotnog pola.

VAGA

Ružičasti turmalin i aleksandrit vam daju energiju i potreban šarm, energetski vas pune. U trenutnom razdoblju svaki nakit sa zelenkastim i ružičastim tonovima pojačava vašu harizmatičnost. Ako idete na poslovne sastanke slobodno stavite na sebe prsten od crvenog spinala ili bakarnu narukvicu.

ŠKORPIJA

Crni biser, čak i uz crnu čipkanu haljinu, sjajno vam stoji. Delujete neodoljivo s nakitom od platine, hematita ili prstenom od rubina.

STRELAC

Nakit od slonove kosti, prsten od citrina, posebno za poslovne razgovore ili sa brilijantimatreba da budu vaš izbor.
JARAC

Volite tirkiz, granat, oniks, ali za zavođenje koristite malahit ili žad, bilo koji detalj ili imitaciju ovog kamenja, u svakom slučaju, u zelenoj boji. Ona vam pomaže i kod kontakata sa strancima. Poludrago kamenje ljubičaste boje će vam takođe odgovarati.

VODOLIJA

Vaš omiljeni nakit su glomazne narukvice, mogu i od alpake ili od tigrovog oka, poludragog kamenja i birate obično tirkiz. Slobodno ga nosite, čak i imitaciju, i to u vidu velikih privesaka, moguće u formi skarabeja.

RIBE

Vaša nežna priroda obično voli akvamarin, biser i ametist i možete slobodno nositi taj nakit uz dosta srebrnih lančića i narukvica. Uglavnom bi trebalo da se orijentišete na ogrlice sa akcentom na zelenim tonovima, kao što je zeleni ili ljubičasti turmalin.

Pripremila: Mariota Vlaisavljević