Beli enterijeri su čest izbor kada se teško opredeljujemo za boje, ali pre svega se za njih odlučuju zaljubljenici u bele ambijente, kao i oni kojima je potrebna nežnost i blistavost ambijenta kao podrška stilu života. Vanvremenski su i uvek aktuelni, a istina je da su dugi procesi izbora iza onoga što se možda čini laganim poslom. Bilo da biramo bele zidove ili nameštaj u beloj boji, dileme kao što su koje nijanse bele ili koju podržavajuću neutralnu boju odabrati uvek su prisutne.

 

Preporuka je da se nijanse bele kombinuju samo sa čisto belom, a u ambijent se mogu uneti i toplije i hladnije nijanse bele. Ono što treba izbegavati je kombinovanje toplih i hladnih nijansi bele, jer u tom slučaju hladno bele nijanse mogu izgledati zaprljano i pokvariti celokupni utisak o ambijentu.

Kako bi se izbegla sterilnost, a ambijent bio topao i ušuškan, savet je da se dodaju dekorativni detalji, zelene biljke, malo kontrasta. Odličan primer kombinacije bele boje i dekora betona je regal ROSSO, dok je fotelja BARSELONA u čisto beloj boji, sa modernim metalnim nožicama, odlično istaknuta dekorativnim jastučetom sa kontrastnom bojom, ali i sa upadljivim paternom i teksturom.

Ukoliko se odlučite za beli enterijer u spavaćoj sobi, savet je da to budu čisto bele boje sa toplijim nijansama bele, ali i sa neutralnim bojama iz toplijeg spektra. Dekor drveta je uvek dobrodošao u bele ambijente, a i sve bež nijanse, kao što je slučaj sa krevetom CASTELLO 120, koji ima uzglavlje u neutralnoj bež nijansi.

Radnu sobu možete opremiti takođe u beloj boji i još više približili njenu pročišćenost, otvorenost i privlačnost. Pravu meru za koncentraciju i kreativnost čini kombinacija kompjuter stola LIBER i stolice HTC-118, a sitni detalji uvek mogu dodatno doprineti utopljavanju ambijenta i napraviti sitne estetske intervencije.

Bela boja u ambijent unosi svetlost, prozračnost, čistoću i svežinu.

Dizajneri Forma Ideale ističu da, ukoliko imamo mogućnosti, već osvetljene ambijente obojimo u nijanse bele i neutralne boje, pa da podsećajući se stare izreke da se „slično sličnom raduje“, budemo ponosni da je ono čisto i blistavo u nama pronašlo svoje mesto pripadanja u životnom stilu i ambijentu.

 

 

Izvor: Zdravaiprava