Ako nemate uvek vremena za frizera, ovo su trikovi profesionalaca kako da vam kosa bude kod konac “u sopstvenoj režiji”.

 

marin, freedigitalphotos.net
marin, freedigitalphotos.net

NIZ DLAKU

Da biste postigli izgled savršeno ravne kose fen mora da bude usmeren od korena pa sve do krajeva.

Ovo može zvučati relativno jednostavno ali u praksi znači da fen i usmerivač vazduha treba da držite iznad glave.

VEŽBAJTE

Za postizanje pravih efekata potrebno je vreme, tačnije što više prakse. Frizeri savetuju da ne pokušavate da imitirate profesionalca u smislu brzine kojom ppovlačite četku i fen, jer će vam kosa biti još više naelektrisana.

Za kvalitetno feniranje unapred odvojite dovoljno vremena i radite polako, pramen po pramen. Odvojte ih više i onda natenane frizirajte sami sebe.

ČETKA JE VEOMA VAŽNA

Stručnjaci često preporučuju korišćenje četke od dlake divlje svinje.

Okruglu četku koristite ako želite veći volumen i dostizanje neke posebne teksture. Ako želite da se isfenirate na ravno, koristite pljosnatu četku kao na slici.
VLAŽNOST KOSE

Neki tipovi kose se suše brže od drugih. Kovrdžava kosa se zbog strukture kose suši najbrže. Ravna kosa, naročito ako je gusta, zahteva najviše vremena za sušenje.

Da bi rezultati feniranja bili ujednačeni potrebno je da kosa bude jednako vlažna sa svih strana. Zbog toga, ako se desi da se jedna strana kose osušila dok ste vi fenirali drugu, uzmite bočicu sa vodom, malo je poprskajte i onda fenirajte.

POČNITE OD NAJTEŽEG DELA

Na početku se koncentrišite na najkomplikovanije delove vaše kose. Ako vam prednji pramenovi zadaju problema i uvijaju se ili idu u stranu, onda su ovo pramenovi koje najpre treba da isfenirate.

Pitali smo jači pol kako izgleda frizura koja ih obara sa nogu?

Bez previše eksperimentisanja i ukrasa za kosu

Rezultati će vas možda iznenaditi. Muškarci nisu preterano oduševljeni sa frizurama sa puno ukosnica, ništa više im se ne dopadaju ni mokre lokne, ali ni pletenice i ostale frizure koje zahtevaju vezivanje kose. Preteran trud oko kose, barem prema grupi kojoj je ovo pitanje bilo postavljeno, ih odbija.

 

Pripremile: M. V. i S. V.