Nema čoveka koji svakog dana ne provede bar nekoliko sati u krevetu. Bilo da ga koristite samo za noćni odmor ili se i preko dana ušuškate, grickati nešto uz film, ovaj udobni komad nameštaja je svakako jedan od onih u kojima volimo da provedemo vreme. Ali, malo ko misli o njegovom čišćenju. Iskoristite sodu bikarbonu i imaćete savršeno čist komad nameštaja.

 

graphicstock
graphicstock

Da li znate da se u madracu vašeg kreveta nalaze milioni mrtvih ćelija kože, prašine i grinja. Da ne pominjemo znoj koji tkanina upija. Zato ga morate hitno očistiti. Ali, kako?

Žena po imenu Melissa Maker otkrila je sjajan i vrlo jeftin način kako to da učinite. Naime, prema njenom savetu svakog dana po dušeku kreveta pospite sodu bikarbonu.

Sve što vam treba jeste oko 200 gr sode bikarbone, koju ćete posuti po madracu. Ostavite da deluje 30 minuta, pa usisajte.

Osim što ćete od sada spavati u zdravom “okruženju” vaš krevet će i divno mirisati.

Praktikujte da usisavate krevet i pre i posle posipanja sode bikarbone.

picjumbo
picjumbo

SPAS I ZA RERNU

Napravite mešavinu sode bikarbone i vode i premažite vrata rernu i njenu unutrašnjost.

Ostavite da odstoji 15 minuta do pola sata, a masnoća bi trebalo da se skine kada budete krenuli da brišete krpom.

Soda bikarbona ima tu moć da otopi svaku mrlju.

OTKLANJA MIRISE PASA U DOMU

Nakon što ste uklonili sve materijale, sodu bikarbonu posipajte po svim površinama od materijala poput tepiha i sedećih garnitura i zrnca dlanom, metlicom ili četkom raširite po celoj površini.

Ostavite da soda bikarbona odstoji preko noći i upije sve mirise i vlagu. Ujutro, usisavačem usisajte prašak sa svih površina kako biste u postpunosti uklonili miris psa iz doma.

Izvor: www.alternativainformacije.com