Promena je uvek dobrodošla, naročito ako je u pitanju osveženje životnog prostora novim detaljima. Najčešća dilema je od čega početi i kako izabrati prave komade nameštaja. Na samom početku uređenja doma važno je da se se opredelite za stil, pogotovo kada su glavne prostorije u pitanju, a da onda pažnju usmerite i na ostale prostorije kako bi postigli ujednačeni ambijent doma. Predlog je da ove sezone razmislite o boho stilu.

 

Zašto boho stil?

Boho stil upućuje na udoban enterijer, pun života, koji je oslobođen formalnosti i strogih pravila, a jedna od njegovih glavnih karakteristika je da mu možete dodati sve ono što vam stvara osećaj opuštenosti, bezbrižnosti i topline.

Za početak neka izbor boja za podove, zidove kao i krupnije komade nameštaja bude u rasponu od toplih do hladnih pastelnih nijansi. Za izbor toplih nijansi najbolji su tonovi peska, dok je kod hladnih tonova najbolje birati pastelne nijanse plave boje i sivu kao kod enterijera trpezarije manjih dimenzija koju čine trpezarijski sto DT 80X80 u kombinaciji sa trpezarijskim stolicama G501-2, kao i zidnom policom poput zidne police KENT ZP pogodne za izlaganje dekoracije koja je nezaobilazno obeležje boho stila.

Ako imate dodatnog prostora u trpezariji možete da razmislite i o vitrini PRESTO W1D za odlaganje autentičnih dekorativnih detalja.

Boho stil u manjim prostornim ambijentima možete postići i kombinacijom  trpezarijske stolice HTC-118 sa već pomenutim trpezarijskim stolom DT 80×80, koji čine sjajan spoj rustičnog i modernog u svetlim bojama i ostavljaju mnogo mogućnosti da se u ambijentu poigrate kombinovanjem dekoracija, floralnim ili geometrijskim motivima, različitim teksturama, a koji se mogu naći na jastucima, tepihu, posuđu.

Trpezarijske stolice HTC-118  možete da uklopite i sa prostranijim stolom poput trpezarijskog stola DOMUS 135×80 , koji odlikuje privlačna kombinacija drvo i belog dekora. Dizajneri Forma Ideale ističu da su dekoracije napravljane od konopca ili npr. mornarsko uže, idealne za ovu kombinaciju, i da će dati poseban šarm ambijentu.

Izvor: Zdravaiprava