Koža ispod očiju je najnježnija i najtanja, pa se na njoj prvo pojavljuju znakovi umora. Iako je najbolje sredstvo protiv podočnjaka dovoljno sna, mogu pomoći i mali kućni lekovi.

ID-100116107
marin, FreeDigitalPhotos.net

KESICE ČAJA

Umivanje hladnom vodom je prva pomoć kod podočnjaka, a za bolje rešenje na oči stavite dve ohlađene kesice čaja i držite ih dvadeset minuta.

Za to su idealni zeleni i crni čaj jer sadrže tein koji smanjuje otoke, a biljni čajevi poput kamilice sadrže materije koje smiruju upalu i crvenilo.

JABUKA I KRASTAVAC

Jabuka je takođe odlično rešenje za natečene oči. Ohladite je u frižideru i stavite kriške preko očiju da odstoje deset minuta.

Tanin iz jabuka ima protivupalna svojstva i pomaže smanjenju otečenosti. Isto vredi i za krastavac. Hladne kriške krastavca držite na zatvorenim očima najmanje deset minuta.

BELANCE

Kao prirodni facelifting služi i belance. On se koristi kao maska za zatezanje kože jer sprečava nastajanje bora. U posudi izmutite nekoliko belanaca da se stvrdnu, četkicom nanesite smesu ispod očiju, ostavite nekoliko minuta pa isperite vodom. Koža će sigurno zablistati.

BADEMOVO ULJE

A ako se podočnjaci često pojavljuju, nabavite bademovo ulje i nežno ga nanosite oko očiju svakog jutra i večeri.

Pripremila: Lidija Bratun