Brijač se koristi za brijanje? Da, svakako ali isprobajte i njegovu novu ulogu koja će vas sigurno oduševiti.

 

Da biste se otarasili dosadnih ućebalih grudvica sa džempera, sakoa, prekrivača ili nekih drugih vunenih predmeta iskoristite običan brijač. Ova caka je veoma delotvorna, a bezopasna za vaše stvari.

Ućebale grudvice možete da skinete i specijalnom spravicom koja se kupuje u prodavnicama sa pozamanterijom. Grudvice pokušajte da uklonite i nežnom papirnom šmirglom, ali to nije dobro rešenje za džempere od kašmira.

A da se grudvice ne bi pojavljivale, četkajte vaše džempere finom četkom za odeću i pazite da tamo gde čuvate garderobu uvek imate sredstva protiv moljaca, koji su najveći neprijatelj vune.

Džemperi se uglavnom prvo ishabaju na ramenu na kojem nosite tašnu, na bokovima gde takođe torba dodiruje džemper, ali i na laktovima i ispod pazuha.

Da biste to sprečili, stavite džemper u kesu koja može dobro da se zatvori i ostavite ga u zamrzivaču tokom noći, ako znate da ćete ga sutradan obući. Ovo naročito važi za džempere od kašmira i angore, koji su osetljiviji. Zato je bolje da za svakodnevne prilike kupujete džempere koji su izrađeni od mešavine vune i pamuka, ili vune i sintetike.

Pripremila: M. Vlaisavljević