Ako brijete noge, onda je leti to vrlo naporan, dosadan i zamarajući posao. Veliki problem imaju one devojke koje imaju problem sa maljavošću i dlake im brzo rastu. Ako ste jedna od njih, otkrivamo vam nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da se što brže i lakše rešite dlačica, i da vam one što sporije i ređe rastu.

 

Foto: bruce mars/Pexels

Topla kupka

Važno je da ih brijete iz korena ili što bliže njemu. Do korena ćete najlakše doći toplom kupkom koja će omekšati kožu i otvoriti sve pore. Na taj način će se vaše dlačiće najbolje osloboditi, pa ćete ih moći brijati iz korena.

Pena za brijanje

Nije namenjena samo za mušku bradu, već i za ovakve probleme. Nakon što ste uživali u kupki, nanesite penu ili gel za brijanje koji najbolje zadržavaju vlagu kože i tako vam omogućiti da skinete dlake najbliže korenu. Pored toga, ovakva sredstva za brijanje sadrže hranjive sastojke koji umiruju nadraženu kožu.

Razmislite i o korišćenju balsama za kosu. Glatka struktura balzama omogućava brijaču da lakše klizi niz kožu, pa je rizik od posekotina manji.

Piling

Reč je o pilingu na bazi morske soli. Ona najbolje uklanja mrtve stanice sa površine kože, koje smanjuju delotvornost brijanja brijačem. Sve što se savetuje jeste da se na mokre noge nanese šaka morske soli, trljajući kožu kružnim pokretima.

Način brijanja

Zaboravite brijanje dlaka u smeru njihovog rasta.

Korenu ćete se najbolje približiti ako se brijete u suprotnom smeru od smera rasta dlaka.

Redovno menjajte brijač

Brijač treba da se menja nakon nekoliko uzastopnih upotreba. Samo oštar brijač može da ukloni dlačice do kraja i ostavi vašu kožu potpuno glatkom. Osim toga, tup brijač iritira kožu, a oštar ne.

I ono najvažnije, ako koristite oštar brijač, moći ćete da se brijete ređe, a da vam noge i dalje budu glatke.

 

Izvor: miss24.hr