Pod sloganom „Lepota na jednom mestu“ Marija Čalija je počela da živi svoje snove. Zaljubljenik u estetiku, zubni tehničar po struci, Marija je, uz majčinstvo, uspela da postane i uspešna preduzetnica. Sve je počelo od zahtevnog manikira, senčenja i iscrtavanja obrva, a danas je ova kragujevčanka sinonim centra lepote „Cacao Concept“.

 

Foto: Mariija Čalija, centar lepote „Cacao Concept“

Njena priča, po mnogočemu je neuobičajena. Jer, krenula je iz rodnog Kragujevca, a danas ima franšize u nekoliko gradova u regionu.

„Slažem se da deluje neobično, jer smo navikli da iz Beograda stižu stvari u manje gradove, ali mi smo takoreći obrnuli taj proces. Imamo još dosta planova, gde ćemo imati još svojih partnera“, kaže Marija Čalija na početku razgovora za portal „Zdrava i prava“ ne krijući da je celokupan koncept nastao korak po korak i da je građen brižljivo i sa mnogo ljubavi.

Marija ne krije ni da se upustila u veliki rizik kada je odlučila da postane preduzetnica, ali je podrška porodice za nju bila ključna.

Ono što je još bilo presudno za izdvajanepresušna želja za znanjem.

„Svi su od poočetka našeg rada pričali o našem kvalitetu i ulaganju u znanje i jednostavno klijenti su samo dolazili, a mi smo to iskoristili i neumorno gradili i ulagali u nove branše ali da budu usko povezani za beauty, i tako nastaje drogerija, pa epil centri, i akademija za trajnu šminku koja je sve prepoznatljivija. Taj način rada smo preneli i u Beograd gde sada živimo. Zadnje što smo pokrenuli je fizo centar i to je prvi korak približavanju medicini jer smo svedoci da se beauty i medicina sve više zbližavaju“, objasnila je.

 

Ljubav me vodi dalje

Marija Čalija je osnivač beauty koncepta, Cacao Concept, koji obuhvata kozmetičke centre, epil centre, liniju kozmetike, drogeriju, akademiju lepote i fizio centar.

„Nije bilo lako uskladiti sve obaveze, ali su ljubav i posvećenost ono što su me gurali napred“, kaže Marija za portal „Zdrava i prava“.

A ono što sprema kao posebnu poslasticu za dame je i otvaranje prvog spa salona za kosu u Beogradu. Koncept već postoji u Zrenjaninu i ona je spremna da vrata takvog prostora otvori i za dame u Beogradu.

„I to sam naravno prvo ja testirala. Oduševljena sam postignutim rezultatima i jedva čekam da sličan salon otvorimo i u Beogradu. On će biti prava spa oaza, ali usmerena na oporavak vaše kose“, kaže Marija.

Ona ističe i da žene danas vrlo često samo žele da budu u trendu, bez ozbira da li je to dobro za njih ili nije.

„Smatram i trudim se da prenesem na klijente, da je jako važno da imaju širu sliku. Moraju da znaju kod koga su došle, treba da dobiju sve informacije o samoj usluzi i čime se radi. Šta se dešava sa tretmanom nakon 10 dana, a šta nakon 2 godine. Jednostavno od mene dobijaju sve informacije o čitavom procesu, jer se ja edukujem da mogu znanje da prenesem“, objašanjava naša sagovornica koja kaže da dame najčešće savetuje da deluju što prirodnije.

 

Žene treba da se neguju

Nega je sastavni deo brige o sebi, smatra Marija koja veruje u uspeh svih svojih usluga, jer ih je i isprobala na sebi.

S proleća su najtraženiji tretmani senčenja obrva, zatim obnlikovanje tela na aparatu „Perfect shaper“, kao i čišćenje lica i tretman kiseonikom.

„Naše žene žele jače efekte, biraju vidljivije, da tako kažem tretmane. To je ono što mogu da zaključim na osnovu posla koji se odvija u Kragujevcu, Beogradu, Banja Luci, Zagrebu, Podgorici.

 

Izvor: Zdravaiprava