Većina nas je u nekom trenutku života iskusila probleme sa aknama i isprobala različite tretmane za njihovo uklanjanje, što je često imalo neželjene posledice i nuspojave poput suvoće kože, crvenila i iritacije.

 

Statistika pokazuje da je kod čak 50 odsto žena dijagnostifikovan neki oblik akni u srednjim godinama, a ovaj problem može biti izazvan iz različitih razloga – od dijete i životnih navika do hormona, koji mogu otežati lečenje. Akne su osmo najčešće oboljenje kože u svetu, a javljaju se kao posledica preteranog izlučivanja sebuma, mrtvih ćelija na površini kože ili bakterijskih infekcija.

Rešenje problema sa kožom je u adekvatnoj dnevnoj rutini čišćenja, uz pomoć proizvoda koji neguju kožu „na duže staze“.

1. SPREČITE NAGOMILAVANJE SEBUMA

Tokom dana, bakterije, čestice zagađenog vazduha i mrtve ćelije kože se nagomilavaju, pa je prvi korak svake rutine – čišćenje lica.

Mlaka voda i sapun uvek treba da vam budu pri ruci, a dobar izbor mogu biti i blagi preparati.

2. BUDITE PAŽLJIVI PRILIKOM PILINGA

Bez pilinga, mrtve ćelije površinskog sloja kože se mogu nagomilati, što dovodi do zapušenja pora i stvaranja nepravilnosti. I tu kreće borba sa aknama.

Veoma je važno pronaći metodu pilinga koja najviše odgovara vašoj koži, kako biste sprečili preterani piling i isušivanje kože.

3. PODSTAKNITE CIRKULACIJU

Cirkulacija krvi u predelu lica može se poboljšati redovnim masažama, a naročito pulsacijama koje prodiru duboko u slojeve kože.

Nekada to možete sami da radite nežnim kružnim pokretima dok nanosite redovnu dnevnu ili noćnu kremu. A naravno vešte ruke kozmetičara umeće da pravilno masiraju vaše lice.

Izvor: Zdrava i prava