Sunčevi zraci su štetni, a sada će i deca moći da utvrde i mere UV zrake. Naime, danas počinje instaliranje indikatora u pojedinim osnovnim školama kako školarci sami mogli da se zaštite na vreme.

 

Foto: Imagerymajestic/ FreeDigitalPhotos.net

Donacijom UV indikatora, koji na pristupačan način deci i prosvetnim radnicima ukazuju koje mere zaštite je potrebno preduzeti zavisno od nivoa UV zračenja, počinje druga faza kampanje “Zaštita za sve” u okviru koje će edukacijom o odgovornom ponašanju na suncu biti obuhvaćeno preko 10 000 dece ranog školskog uzrasta.

U skladu sa ciljem i programom aktivnosti kampanje, u Osnovnoj školi “Dragan Lukić” istog dana od 12.00 do 13.30 časova, biće organizovana i edukacija za prosvetne radnike ove škole, koji rade sa decom ranog školskog uzrasta, o merama koje čine odgovorno ponašanje na suncu. Edukaciju će voditi doc. dr Danica Tiodorović, Klinički centar Niš, generalni sekretar Udruženja dermatovenerologa Srbije i član Stručnog saveta kampanje.

U okviru kampanje sistematske edukacija o odgovornom ponašanju na suncu “Zaštita za sve“, koju sprovode Eucerin Srbija i Fond B92 uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, u ponedeljak 17.septembra 2018.godine u Osnovnoj školi “Dragan Lukić” u Beogradu  biće postavljen prvi UV indikator, specijalni merač za trenutno očitavanje intenziteta sunčevog zračenja.

Izvor: Zdravaiprava