Kako primeniti trikove za uvećanje usana i njihov senzualniji izgled? Da li je moguće primeniti “cake” kojima ćemo učiniti da naše usne plene kao i usne najženstvenijih dama sveta?

 

Foto: Unsplash

Sve svetske lepotice ističu se upravo svojim punim i zanosnim usnama. Svojim izgledom, one inspirišu mnoge mlade devojke i diktiraju modne trendove. Usne pune volumena su sinonim za ženstvenost, seksipil, zavodljivost. Ali kako postići taj zanosni efekat ako nam priroda nije dala ovakav izgled?

Postoji više načina za povećanje volumena usana i njihov puniji i senzualniji  izgled. Neke od njih ćete saznati u nastavku teksta.

Pilingom do sočnijih usana

Prvi korak ka punim i zavodljivim usnama su pre svega negovane usne. Kao i koža lica, usne traže čišćenje, uklanjanje mrtvog sloja kože i hidriranje. Sve ovo možete postići primenom odgovarajućeg pilinga za usne.

Za piling za usne može vam biti dovoljna samo jedna četkica za zube. Možete je korisiti “na suvo” da uklonite mrtve slojeve sa kože usana i da tako potpomognete lep izgled usana.

Ukoliko želite da je pilingom dođete do povećanja volumena usana, na četkicu možete staviti malo pilinga specijalno namenjenog za negu i povećanje usana.

Postoje preparati za lice koji pomažu da izgledate blistavo. Tu su specijalni pilinzi za usne koje možete kupiti, ali veoma je lako napraviti i svoj domaći piling za usne kod kuće.

Piling sa medom i bademovim uljem

Za osnovu uzmite med i nekoliko kapi bademovog ili ricinusovog ulja. U ovu osnovu možete dodati šećer ili soda bikarbonu. Ovako spremljen piling utrljaljte u usne. Na ovaj način, uklonićete mrtve slojeve kože sa usana. usne će vam biti nežne i hidrirane. A istovremeno će doći do bolje prokrvljenosti od trljanja, koja će uvećati usne i učiniti ih sočnijim.

Ukoliko hoćete da dobijete još intenzivniju verziju ovog pilinga, u navedenu smesu dodajte malo đumbira u prahu, ljute paprike, trunke mlevenog bibera. Ovo su sastojci koji će na vašim usnama izazvati onaj efekat blagog iritiranja koji usne čini sočnijim.

Vizuelna iluzija – povećanje usana šminkanjem

Nekada se šminka koristila samo za isticanje prirodnih crta lica. Danas je moguće potpuno promeniti svoj izgled kvalitetnom šminkom i tehnikama šminkanja. Moguće je vizuelno potpuno promeniti izgled nosa, jagodica, očiju i usana. Ovo poslenje je naročito važno ženama koje nisu “prirodno” nagrađene bujnim usnama.

Postoje nekoliko načina da šminkom dobijemo punije usne. Objasnićemo vam neke od postupaka.

Prvi način

Da bismo vizuelno povećali volumen usana, možemo da prvo njihovu prirodnu liniju prekrijemo olovkom boje kože. Jagodicama prstiju dobro utapkamo olovku. Ukoliko je negde ostao predebeo sloj, jednostavno ga razmažite. Kada smo prikrili prirodnu liniju usana, na redu je iscrtavanje nove linije.

Za ovo koristite olovku prirodne boje vaših usana. Sa iscrtavanjem treba biti posebno pažljiv. Krenite od centralnog dela ka krajevima. Prirodnu liniju možete preći samo u ovom centralnom delu.  Vodite računa da ne pređete preko linije u uglovima usana ili ćete izgledati neprirodno.

Nemojte mnogo pritiskati olovkom i nemojte pokušavati da usne iscrtate odjednom. Da biste lakše nacrtali simetrične usne, koristite kratke i precizne pokrete. Sada kada imate nove konture usana, prema vašoj želji, prvo ih popunite olovkom kojom se iscrtavali. Zatim pređite ružem preko celih usana.

Na kraju, stavite malo svetlog ili bezbojnog sjaja na centralni deo usana. Sjaj je ključan za stvaranje efekta punoće.

Drugi način

Za još jedan od načina povećanja usana šminkanjem biće vam potrebne dve nijanse olovke za usne, ruž i obavezno sjaj za usne. Više proizvoda i više nijansi stvoriće efekat više dimenzija. Učiniće da vaše usne izgledaju ne samo veće, već i da dobiju svoju dubinu i “ispupčenost”.Potrebno je prvo proći veoma, veoma malim slojem balzama preko usana. Ukoliko su vam usne hidrirane i zdrave, možete i preskočiti ovaj deo.

Naredni korak je stavljanje prajmera. Laganim tapkanjem, naneti ga na celu površinu usana. Onda, kao i u prethodno opisanom postupku, kreće iscrtavanje usana. Pri crtanju želite da naglasite posebno centralni deo usana za dobijanje prirodnog izgleda punoće.

Nemojte preterivati sa gornjom usnom. Većina žena prirodno ima naglašeniji donji deo usana. Kada ste oformili liniju usana koju ste želeli, tom istom olovkom popunite unutrašnjost usana. Onda uzmite drugu olovku, jednu nijansu tamniju i još jednom naglasite cenrtalne linije – srcasti deo usana, kao i najnižu tačku donje usne.

Sada popunite usne odgovarajućom nijansom ruža. Najbolje malo svetlijim od olovke. I ponovo, najvažniji korak u kreiranju iluzije punoće usana je bezbojni sjaj.

Sjaj nemojte stavljati preko celih usana, već samo u centralnom delu gde želite da stvorite efekat punoće i “sočnosti”.

I to je to! Spremni ste da privučete pažnju svojim usnama.