Dnevna soba je prostorija u kojoj provodimo najviše vremena, bilo sa porodicom uz televizor ili sa prijateljima uz kafu zbog čega je najčešće i menjamo kako bi bila u skladu sa potrebama porodice ali i novim trendovima. Međutim, neretko se dogodi da, zbog želje da kupimo sve svoje omiljene detalje, ne ostane mesta za krupan i neophodan nameštaj, poput regala i garniture za sedenje. Zbog toga su dizajneri Forma Ideale odlučili da vam daju savete kako da na najlakši način uredite svoju dnevnu sobu i pretvorite je u oazu za odmaranje i druženje.

 

Foto: Pixabay

Dnevna soba i njena idealna paleta

Nakon što se odlučite za paletu boja koja će krasiti vašu novu dnevnu sobu, bitno je da prvo birate krupne komade nameštaja, kao što su garnitura ili regal, jer oni određuju stil u kom želite da idete sa daljim uređenjem prostora. Regal je idealno rešenje za opremanje doma jer, osim TV-a na njega i u njemu možete da čuvate sve svoje suvenire sa putovanja, knjige, dekoracije i razne biljke.

Regal koji je dovoljno funkcionalan, praktičan i koji zbog svoje estetske dopadljivosti može savršeno da se uklopi u skoro svaku dnevnu sobu je upravo regal ROSSO. Najbolje od svega, savršeno je uklopiv sa bilo kojim ambijentom jer dolazi u 3 različita dezena koji su birani prema poslednjim standardima u opremanju životnog prostora. Osim kombinacije bele lak folije i dekora sivog hrasta, koji se pokazao kao omiljeni prošle sezone, posebna pažnja posevećena je dezenu u kombinaciji bele i dekora betona koji je neizostavan trend ove godine. Sa druge strane, tu je i mat crna folija koja u kombinaciji sa dekorom zlatnog hrasta nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Raspored

Sledeći korak, nakon regala, jeste odabir ugaone garniture ili sofe za sedenje čija veličina zavisi od veličine sobe i preostalog prostora. Najbolje je birati neutralne boje i dezene, koje dodatno možete da dekorišete ukrasnim jastucima i prostirkama.

Dekoracija

Za kraj ostavite dekorativne elemente, poput klub stola, tepiha i osvetljenja. Vaša dnevna soba će uz ove dodatke veoma lako postati savršeno uređen dnevni prostor.

Izvor: Zdravaiprava