Vikend je bio rezervisan za redovno kafenisanje sa prijateljicama, a izjava jedne od njih “Moram nešto da vam ispričam” nagovestila je poslasticu. Ovo je nov Vedri i oblači blog sa temom: Dobre devojke idu u raj, a loše gde hoće.

 

Foto: Picjumbo

“Upoznala sam ga jedno veče u gradu. On je prijatelj moje Sanje. Ne mogu da vam opišem koliko je zabavan, duhovit, kakav je džentlmen… Posle nekoliko sati koje smo proveli zajedno nisam mogla da verujem koliko smo slični i da imamo iste poglede na život. Do tog momenta nisam verovala u ljubav na prvi pogled”, prićala je ushićeno, a nas tri smo zurile u nju kao da se dogodilo čudo. U poslednje vreme kad bilo koja od nas upozna nekog novog muškarca i još joj se svidi, to je kao loto dobitak.

“Potpuno sam odlepila za njim. Nisam mogla da se suzdržim i sledeće veče posle izlaska sam prihvatila poziv da odem kod njega, iako sam u međuvremenu saznala da je oženjen i ima dvoje dece. Nemojte taj pogled odmah… Ne znate kakva je to privlačnost bila. Prosto nije mogla da se kontroliše”, nastavila je da priča sa sjajnem u očima, a kad smo je pitale gde su mu bili žena i deca prenula se iz sna.

“Nemam pojma. Bili smo sami. Kad sam ujutru otvorila oči i videla sve njihove porodične fotografije… Bože, zašto mi je ovo trebalo? Šta da radim sad? Mislim da sam se zaljubila. On je čovek kakvog sam oduvek želela. Nije mi jasno kako se ponaša tako kao da nema nikog pored sebe i da ga baš briga šta će drugi da kažu. Hej, pa njegovi prijatelji su nas videli zajedno kako se grlimo i ljubimo, a znaju da je oženjen i to je sve kao bilo normalno?”

Nastavili su da se viđaju i narednih dana, a onda je ona morala da se vrati iz Zagreba u Beograd. Usledilo je dugo dopisivanje, a onda je ponovo otišla na vikend jer su se strasti još jače rasplamsale. Ponovo su bili u provodu ne mareći što su njegova supruga i deca kod kuće.

“U jednom trenutku mi je rekao da sam žena njegovog života i da mu se nikad pre tako nešto nije dogodilo. Ne mogu da vam opišem rečima šta osećam… Jedino što znam je da smo zaista jedno za drugo”, ispričala je tog dana.

Dva meseca kasnije kad su počeli da pričaju o zajedničkim planovima, bilo je jasno da je u ćorsokaku. Trebala je da ostavi sve, preseli u drugu zemlju i živi u gradu u kome je on imao porodicu i pitanje je da li će se razvesti. Da li je on zaista vredan svega toga? Odlučila je da prekine i da blokira kontakt.

Druga prijateljica viđala se u svom stanu sa tipom koga kod kuće čekaju žena i sin. Ostajao bi kod nje dva, tri dana uz izgovor da je na službenom putu. I žena ga nije nikad zvala da proveri. Govorio je mojoj prijateljici da je voli ali da ne može da napusti svoju porodicu jer je sin još uvek mali. Dovodio je do ludila ali je i dalje ostajala sa njim zbog ideala da je “on čovek njenog života”.

Kako nam je malo potrebno da u takve stvari poverujemo vodeći se emocijama, a ne razumom. Hormoni nam prave pakao u glavi! Posledica je iskrivljena realnost i fanatično držanje za tu osobu. Sve devojke koje su u vezi sa oženjenim imaju slična opravdanja…

Zašto nastavljaš da se viđaš sa oženjenim?
To je samo da ispunim vreme dok se neko drugi ne pojavi
Zašto si to sebi dozvolila?
To je bila strast i privlačnost kakvu do sad nisam osetila
Jasno ti je da se vraća svojoj ženi…
Da, ali on nju ne voli. Među njima je gotovo. To je sve samo formalnost
Zar takva devojka treba da brine o njegovoj i svojoj deci jednog dana?
To je najmanji problem. Spremna sam na to zbog ljubavi

Još jedno dodatno opravdanje pronalaze u tome da su konačno pronašle zrelog, stabilnog i porodičnog muškarca koji može i njima sve to da pruži. Međutim, samo u retkim situacijama se dešava da odluče da se razvedu i da otpočnu novi život.

Sve ovo proističe iz nesigurnosti, straha od samoće i nedovoljno ljubavi prema sebi.

Znam mnogo devojaka koje su lepe, pametne, sposobne, uspešne u svom poslu, a samo jedno im nedostaje – ne vole sebe dovoljno. Jer da vole sebe, takav partner nikad ne bi bio opcija.

Kad nam se desi da nas takav muškarac privuče, mi pogazimo sve ono što jesmo, odbacimo sve svoje kvalitete i ubedimo sebe da je on prava prilika. Nekad grešimo pod pritiskom i saznanjem da biološki sat otkucava.

Međutim, ne vole nas oni koji kažu “Udaj se za njega nije loš dečko. Rodi dete to je najvažnije”. Vole nas oni koji kažu “Ti zaslužuješ najbolje i najbolje će doći.”

Vedri & oblači

Andrijana Bakić ima 30 + godina i živi i radi u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu Političkih nauka na novinarsko-komunikološkom smeru. Sa više od 10 godina novinarskog iskustva u štampanim, online medijima i televiziji kao voditelj, pokrenula je svoj blog Vedri & Oblači. Sloboda izbora tema i ljubav prema pisanju, fotografiji i video produkciji su bili pokretač.

Nekada je želela da se bavi manekenstvom i pratila je modne trendove. Redovno je kupovala italijanski časopis „Gioia“, dok su mama i baka imale ceo magacin ispunjen „Burdama“ jer su šile sve što je tada želela da ima od odeće. To je bila lična, mala borba protiv opšte uniformisanosti i konformizma. Sećanja na te dane inspirisala su je da blog nazove „Vedri & Oblači“. Oblačenje je nešto što svi radimo svakodnevno jer nam je važan utisak koji ostavljamo na druge. Podjednako je važno da hranimo svoje unutrašnje duhovno biće. Zbog svojih iskustava i emocija koje deli sa čitaocima posebno o muško-ženskim odnosima, „Vedri &Oblači“ je prepoznat kao personal i lifestyle blog u kome su se već mnogi pronašli.

Izvor: vedrioblaci.com