Drina Durić Pešić je voditeljka emisije “Portret plus”, ali je po zanimanju balerina. Zato je za nju ceo život imperativ nege bila – nega tela. Tu je, kaže, najpredanija.

Drina Durić: foto: Fabrika fotografa
Drina Durić: foto: Fabrika fotografa

– Svakodnevno vežbam jer sam balerina u Narodnom pozorištu. Vežbam od 10 sati ujutru i to najmanje četiri sata. Uz taj posao radim i pripreme oko emisije. Kod kuće nemam ni vremena ni potrebe da se dodatno time bavim. Ali, kada sam na odmoru i van sezone bez vežbanja teško funkcionišem. Već posle desetak dana odmora, meni nedostaje fizička aktivnost, moje telo je traži – kaže Drina.

I KOMADIĆ SLANINE JE DOZVOLJENA ISHRANA

Uz treninge, za Drinu je obavezan, kao neizostavan deo nege i raznovrstan jelovnik. Iako dan započinje najčešće miso supom, ne libi se ni komada slaninice. A kada joj neko ponudi grickalice i slatkiše – okreće glavu.

– Sve je stvar količine, jer ja količinski ne jedem dovoljno. Ne konzumiram slatkiše i možda je to razlog moje vitkosti. Ne volim da jedem hleb, ali obožavam pite.

MALA POMOĆ PROFESIONALACA

Uz sve obaveze koje ima i poslovno i privatno, ona nema dovoljno vremena da sama neguje kosu, pa zato redovno ide kod frizera. Smatra da su, uz negovanu kosu koju treba što manje tretirati, obeležje uredne žene i lepi nokti.

– Za lice već odavno koristim kreme i preparate, i dnevne i noćne za negu zrele kože. Plašim se bilo čega što je više od toga, koktela i nekih drugih estetskih tretmana – iskrena je ova brineta.

PRAVILAN IZBOR PREPARATA

Drina kaže da je pobornik prirodnih preparata, ali smatra da je važan pravilan izbor.

– Svako mora da istražuje šta mu najviše prija i odgovara. Ono što bih ja preporučila nekome, i što je za mene dobro, ne znači da deluje i kod neke druge osobe. Kada je ten u pitanju, apsolutno verujem da se ono što jedemo oslikava na našem licu.

Pripremila: M.V.