Učesnici United Fashion vikenda mode, koji će se održati od 29. do 31. marta, izložiće pred domaćom i inostranom publikom svoje potpuno nove kolekcije jesen-zima 2019/2020. Tokom ove smotre 29 talentovanih domaćih i stranih imena i brendova ovog vikenda gostovaće u Skoplju.

 

Kao članovi međunarodnog udruženja koji sprovodi projekt “United Fashion”, organizatori ovogodišnjeg 19. izdanja Fashion Weekenda u Skoplju dočekaće dvadeset devet talentovanih i obećavajućih imena s evropske modne scene.

Osim zemlje domaćina, posetioci najveće modne manifestacije u glavnom gradu Severne Makedonije, Fashion Weekend Skoplje, tokom poslednja tri dana marta imaju jedinstvenu priliku da se bolje upoznaju s radom dizajnera i brandova iz Belgije, Nemačke, Portugalije, Francuske, Rumunije i drugih evropskih zemalja.

Glavni cilj projekta “United Fashion SEE Showroom” u Skoplju je promovisanje modnih dizajnera iz jugoistočne Europe.

Posebna pažnja usmerena je ka međunarodnim kupcima i predstavnicima medija, kao i povezivanje dizajnera iz Evropske Unije s makedonskim fabrikama.

Fashion Weekend: uključene i radionice i povezivanje tržišta Jugoistočne Evrope

U te svrhe, aktivnosti će uključivati predstavljanje tržišta Jugoistočne Europe od strane profesionalaca u industriji, prezentacije odabranih lokalnih proizvođača, posete fabrikama i sastanke između projektanata i lokalnih proizvođača.

Kako bi se ojačala preduzetnička kreativnost, inovativnost i poboljšale poslovne mogućnosti za evropske modne dizajnere i nove brendove, takođe je predviđena dvodnevna radionica „Kreativni koncepti za komercijalne zahteve industrije“.

Radionica na Fashion Weekend će poboljšati veštine učesnika u donošenju pametnih odluka. Sve to prate potrebe savremene modne industrije, a poseban aspekt je pronalaženje prave ravnoteže između kreativnosti i komercijalnih aspekata kolekcije.

„United Fashion“ je dobila podršku od strane programa Evropske unije „Kreativna Evropa“.

Više o programu možete videti OVDE.

 

Izvor: Zdravaiprava