Postoje predmeti čija energija u kući nije nimalo pozitivna a vi ih uporno nagomilavate! Feng šui, kineska veština uređenja prostora i življenja u skladu s njim kaže da ovih pet stvari pod hitno morate izbaciti iz svog doma! Idemo redom.

 

Stare stvari
www.freeimages.com

FOTOGRAFIJE BIVŠIH LJUBAVI

Čak i ako ste u dobrim odnosima s bivšim partnerom, nije zdravo izlagati njihove fotografije na vidljivim mestima.

Fotografije same po sebi sadrže snažnu energiju i imaju veliki uticaj na vašu podsvijest. Ako želite napraviti mesta u životu za trajnu i zdravu ljubavnu vezu, pospremite stare fotografije u albume ili kutije. To će biti simbol vaše želje za novom vezom koju ćete onda i lakše privući.

SUVO CVEĆE

Suvo cveće stvara loš feng šui zbog toga što ostavlja nepokretnu energiju. Kad negde ponosno izložite suvo cveće postaje teško živeti u trenutku.

Možda ćete čeznuti za detinjstvom ili bivšim ljubavima…Možda ćete se osećati kao da vas izdaje snaga. Zato bi najbolje bilo da se rešite buketića koji čuvate još od maturske večeri i kupite svež buket.

NEFUNKCIONALNI APARATI

Stručnjaci za feng šui smatraju da elektronske naprave predstavljaju snagu i moć. Slomljeni, nefunkcionalni aparati ili elektronika s vremenom će se manifestovati u vašem životu u obliku zdravstvenih problema, propale veze ili gadne situacije na poslu. Ili popravite tu tehniku ili je bacite.

LEKOVI
www.freeimages.com

LEKOVI KOJIMA JE PROŠAO ROK TRAJANJA

Osim što se ne preporučuje upotreba lekova i kozmetike nakon isteka roka trajanja njihovo čuvanje je loše za dom.

Oni prema feng šuiju sadrže toksičnu energiju koja vam može otežati opuštanje, kako fizičko tako i psihičko. Zato pregledajte ormariće i kutije i rešite se svih lekova kojima je prošao rok trajanja. Lakše ćete se osloboditi napetosti i više ćete uživati u slobodnom vremenu.

STARA HRANA U FRIŽIDERU

Feng šui hranu vidi kao simbol sposobnosti da primate i dajete ljubav. Zbog toga frižider pun stare, pokvarene hrane može ozbiljno ugroziti vašu vezu.

Pregledajte ga jednom sedmično, ali ne zaboravite ormariće i druga mesta na kojima čuvate hranu. Bacite sve što nije jestivo!

Pripremila: Lidija Bratun