Postoje predmeti čija energija u kući nije nimalo pozitivna a vi ih uporno nagomilavate! Feng šui, kineska veština uređenja prostora i življenja u skladu s njim kaže da ovih pet stvari pod hitno morate izbaciti iz svog doma! Idemo redom.

 

Foto: Pixabay

FOTOGRAFIJE BIVŠIH LJUBAVI

Čak i ako ste u dobrim odnosima s bivšim partnerom, nije zdravo izlagati njihove fotografije na vidljivim mestima. To su stvari koje svakako ne bi tebalo da budu na vidnom mestu u vašem domu.

Fotografije same po sebi sadrže snažnu energiju i imaju veliki uticaj na vašu podsvijest. Ako želite napraviti mesta u životu za trajnu i zdravu ljubavnu vezu, pospremite stare fotografije u albume ili kutije. To će biti simbol vaše želje za novom vezom koju ćete onda i lakše privući.

SUVO CVEĆE

Suvo cveće stvara loš feng šui zbog toga što ostavlja nepokretnu energiju. Kad negde ponosno izložite suvo cveće postaje teško živeti u trenutku.

Možda ćete čeznuti za detinjstvom ili bivšim ljubavima…Možda ćete se osećati kao da vas izdaje snaga. Zato bi najbolje bilo da se rešite buketića koji čuvate još od maturske večeri i kupite svež buket.

NEFUNKCIONALNI APARATI

Stručnjaci za feng šui smatraju da elektronske naprave predstavljaju snagu i moć. Slomljeni, nefunkcionalni aparati ili elektronika s vremenom će se manifestovati u vašem životu u obliku zdravstvenih problema, propale veze ili gadne situacije na poslu. Ili popravite tu tehniku ili je bacite.

LEKOVI KOJIMA JE PROŠAO ROK TRAJANJA

Osim što se ne preporučuje upotreba lekova i kozmetike nakon isteka roka trajanja njihovo čuvanje je loše za dom.

Oni prema feng šuiju sadrže toksičnu energiju koja vam može otežati opuštanje, kako fizičko tako i psihičko. Zato pregledajte ormariće i kutije i rešite se svih lekova kojima je prošao rok trajanja. Lakše ćete se osloboditi napetosti i više ćete uživati u slobodnom vremenu.

STARA HRANA U FRIŽIDERU

Feng šui hranu vidi kao simbol sposobnosti da primate i dajete ljubav. Zbog toga frižider pun stare, pokvarene hrane može ozbiljno ugroziti vašu vezu.

Pregledajte ga jednom sedmično, ali ne zaboravite ormariće i druga mesta na kojima čuvate hranu. Bacite sve što nije jestivo!

Pripremila: Lidija Bratun