Boje predstavljaju važan element u našim životima i svaka od njih ima drugačiji uticaj na naše emocije. Dodavanjem boja u naš dom, unosimo pozitivnu energiju, dobro raspoloženje, bogatstvo. Feng šui pravila mogu pomoći da stvorite bolje uslove za život.

 

graphicstock
graphicstock

ŽUTA

Žuta boja će uneti toplinu i “oživeti” prostor u kojem živite. Po feng šui verovanju središnji deo prostorije je idealno mesto za nešto žuto. Unošenjem ove boje u vaš dom stvorićete prijatnije uslove za život.

Međutim, preterano izlaganje žutoj boji može umoriti oči, tako da nije preporučljivo da je stavljate na pozadinu računara. Takođe, ona podstiče razmišljanje i pojačava intuiciju.

ZELENA

Pobornici feng šui veštine smatraju da zelena boja obećava promene, uspeh i fleksibilnost. Slike predivnog zelenog pejzaža bolesnim osobama će ubrzati oporavak. Ako vežbate jogu, nosite zelenu opremu, jer ćete se dodatno opustiti.

U trenucima inspiracije pišite zelenom olovkom, jer ćete tako i najsitnije misli prebaciti na papir. Obojite kancelariju ili radnu sobu u zeleno kako biste pojačali kreativnost.

PLAVA

Po feng šui verovanju plava boja je vodeni element i predstavlja osnovu za novi (uspešni) početak. Ona će pojačati samopouzdanje i pomoći da imate bolju komunikaciju sa ljudima oko vas. Zahvaljujući ovoj boji lakše ćete rešiti probleme, smanjiti apetit i ona će vas u potpunosti smiriti i opustiti.

Međutim, vodite računa da se previše ne izlažete ovoj boji, jer biste mogli izazvati kontra efekat.

CRVENA

Crvena boja “poziva” na akciju i ubrzava rad srca. Ova boja povezuje se sa vatrom, elementom koji po feng šui verovanju donosi brze promene. Čak i sasvim mala količina ove boje deluje poput magneta i veoma je moćna.

Crvena vrata stvaraju osećaj dobrodošlice, ali isto tako označavaju uspeh i dobitak. Po nekim starim verovanjima ako žena na prvi sastanak obuče nešto crveno, s tom osobom će imati dugu i srećnu vezu.

graphicstock
graphicstock

LJUBIČASTA

Ova boja je savršena za prostorije u kojima meditirate ili upražnjavate jogu. Povezana je sa bogatstvom i veruje se da je njeno mesto u najudaljenijem levom ćošku u odnosu na ulazna vrata.

Poštujući ovo pravilo, u svoj dom ćete uneti veliku količinu pozitivne energije koja je neophodna za uspeh. Pokušajte da je ne unosite u dnevnu sobu, jer stvara negativnu energiju i otežava komunikaciju.

NARANDŽASTA

Narandžasta boja idealan je izbor ako želite da unesete toplinu i radost u svakodnevni život. Povezana je sa zdravljem i često se koristi prilikom lečenja bolesnika. Jarko narandžasta će pojačati pozitivnu energiju i podići raspoloženje u svakom domu.

Nežne i pastelne nijanse ove boje od svake prostorije će napraviti pravu malu oazu mira koja će uvek biti ispunjena smehom i veseljem.

Izvor: www.minimagazin.info