Sušenje kose u kući često radimo rutinski, a malo koja dama zna da nikako ne bi trebalo da suše mokru već vlažnu kosu(dopola suvu). Tek tada treba da je fenirate da biste imale frizuru. Frizeri kažu, prenose strani mediji, da je ovo najčešći propust, a evo kako da izbegnete i neke greške i imate sjajnu frizuru iz “kućnog salona”.

 

ID-100110878
marin, FreeDigitalPhotos.net

VOLUMEN

Da bi vaša kosa izgleda kao da ste tek izašli iz salona, rukama podignite koren kose i tako je fenirajte.

Ovo jako bitan korak koji će vašoj kosi dati pravi efekat.

 

PRAVILNA UPOTREBA ČETKE

Žene, generalno, ne koriste četku pravilno i tako uništavaju kosu.

Postavite okruglu četku na koren, zavijte je do krajeva, a zatim je vratite nazad do korena, usmeravajući fen na taj pramen kose i koren. Zatim uvijajte krajeve na četku i završite sušenje.

UMERENO SA KAPIMA

Ako želite volumen, nanosite proizvod direktno na koren, jer će nanošenje na krajeve otežati vašu kosu i vući je na dole. Takođe, da bi vam frizura duže “stajala” ne treba da je zacementirate lakom za kosu. Odaljite lak i blago poprskajte.

KORISTITE PRAVILNO SVE DODATKE

Da li se sećate onog dodatka koji ste dobili kada ste kupili fen i kojiniste znali čemu služi? Te uske nastavke za kraj fena obavezno koristite kada se fenirate- u tom slučaju topao vazduh  je koncentrisan na jedan pramen i imaćete odličan efekat.

Pripremila: Mariota Vlaisavljević