Izaberi svoj cvet, reći ću ti ko si! Ovo su fotografije cvetova od kojih se prave cvetne kapi. Svaki cvet oslikava mentalno, emotivno i fizičko stanje. Kada nas intuitivno privuče neki od njih, obično je to tema na kojoj je vreme da poradimo.

 

Foto: Picjumbo

Svaki cvet ima svoju priču o nama, i svoju prefinjenu vibraciju koja mođe da nam olakša prevazilaženje neprijatnog osećaja, kaže za portal “Zdrava i prava” floriterapeut Ružica Bogićević.

Ovo su njeni saveti:

  • Izaberite svoj cvet
  • Pažljivo pročitajte poruku.
  • Razmislite šta vaše nesvesno želi da uvidite.
  • Informišite se o tome kako funkcioniše floriterapija.
  • Pokrenite se na lakši nacin, priroda ga zna, i daruje mogućnosti.

 

 

Bleeding Heart  nosi poruku da je vreme da naučite da prava ljubavna veza može da opstane bez posesivnosti, uz poštovanje sopstvene kao i tuđe slobode. Pomaže da se oslobodite nezdrave vezanosti za odnos koji se završio. Govori o potrebi za emocionalnom slobodom.

 

 

 

 

 

 

 

Mallow nosi vibraciju sposobnosti da se povežete sa drugim ljudima. Ako imate osećaj da vam je „srce zaleđeno“ i da ne možete da osetite poverenje u odnosu sa drugim ljudima, onda vaša urođena sposobnost da zračite toplinu vapi za podsticajem da se oslobodi i ispolji. Donosi lakoću u razvoj prijateljstva baziranih na toplini. Da li prepoznajete dela ljubavi upućena vama ili se osećate sami bez obzira na okruženje?

 

 

 

 

 

 

 

Cayenne nosi vibraciju vatrenosti i energičnosti kada se osećamo sputani i zaglavljeni. Katalizator promena! Buđenje! Zaglavili ste se u stare obrasce ponašanja? Odlažete?

 

 

 

 

 

 

 

 

Chamomile nosi vibraciju smirenosti, emocionalne ravnoteže i oslobađanja od tenzije u predelu stomaka. Oslobađa osobu od mnostva sitnih emocija koje opterecuju zivot, transformisuci ih u spokoj. Preosetljivi ste?

 

 

 

 

 

 

 

 

Pomegranate nosi vibraciju koja isceljuje osećaj da vreme ističe zbog biološkog časovnika, kada je želja za začećem izražena, a vreme menopauze se približava. PMS i druge ženske teme nastale od nerazrešenih osećanja u vezi ženske kreativnosti. Imate unutrašnji konflikt između karijere i porodice?

Pretty Face donosi oslobađanje od potrebe da se bude lep prema nametnutim tuđim standardima. Oslobađa od neprijatne potrebe da opsesivno brinemo o svom fizičkom izgledu.

Da li vaša unutrasnja lepota isijava iz vas? Koliko ste sebi lepi?

Snapdragon balansira energiju donjih čakri (digestivnu i seksualnu) sa gornjim. Kako bi govor bio prijatniji, manje sarkastičan i konstruktivan. Škrgutanje zubima? Osecaj pritiska u donjem stomaku?

Često se osećate „napadnuti“? Imate potrebu za krčkavom hranom?

 

 

 

Sunflower nosi vibraciju zdravog osećaja ego-identiteta. Kolebate se između samokritikovanja i samopouzdanja? U konfliktu ste sa figurom oca? To se manifestuje u odnosima sa drugim muškim figurama? Suflower nosi isceljujuću vibraciju tim aspektima, darujući nam pozitivnost i samopouzdanje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lavanda govori da ste skloni nervoznim stanjima i nesanici. Takođe, upozorava da ste podložni duhovnim uticajima, sa osećajem da se „sve lepi“ na vas. Da li imate glavobolje? Probleme sa vidom? Ramena i vrat su vam napeti? Lavanda nosi vibraciju unutrašnjeg mira obnavljajući energiju u telu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mariposa Lily nosi vibraciju izmirenja sa majkom, i drugim majčinskim figurama i trauma detinjstva i odrastanja. Da li se prejedate, ili se mučite rigoroznim dijetama? Da li vam se dešava da se osećate nevoljeno i napušteno?

 

 

 

 

 

 

 

 

Zinnia … gde se zagubio smisao za humor u svakodnevnim izazovima? Imate li osećaj da će vas posao i obaveze zatrpati? Zinnia ohrabruje.

Unutrašnje dete da se ispolji kroz izobilje i radosno učešće u životu.

Yarrow govori da ste duhovno otvoreni, plemeniti, osećajni – i srazmerno tome apsorbujete energije iz okruženja koje nisu uvek prijatne.

 

Yarrow doslovno „krpi“ porozne aure, kako bi ste funkcionisali normalno. Da li ste skloni alergijama? Empata ste? Povlacite se u sebe zbog osecaja da ste ranjivi?

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Ružica Bogićević, Floriterapeut, Reiki master i NLP praktičar