Ako još niste odlučiili gde ćete ove godine provesti leto, pogledajte neke od najlepših plaža u Evropi! Ovo je izbor sedam sunčanih i prelepih plaža…

 

Porto Kaciki plaža; www.freeimages.com

MARIHA, PORTUGALIJA

Kao dobitnik prestižne nagrade portugalskog Ministarstva životne sredine “Zlatna plaža”, Mariha se zbog svojih prirodnih lepota često koristi za snimanje reklama poznatih kompanija.

Locirana je na samom jugu Portugalije, u gradu Karamunjera u Algarve regionu. Ako još ne znate gde provesti leto ovo je možda idealan izbor.

BAJA DEL ZAGARE, ITALIJA

Baja del Zagare je smeštena na obali okruga Gargano na jugoistoku Italije.

U njenoj blizini su poznata odmarališta Vieste, Peschici i Mattinata. Jedan od najlepših gradića u ovoj delu italijanske obale je upravo čarobni Vieste, koji je delimično sagrađen na samim stenama uz more. Leto iskoristite i da obiđete znamenitosti.

Vieste, Italija; www.freeimages.com

NAVAĐO, GRČKA

Navađo se nalazi na ostrvu Zakintos u Jonskom moru u tzv. “uvali krijumčara”.

Zbog nepovoljnog prilaza sa kopna, plažu je moguće posetiti jedino brodom, što i zbog njene neizmerne lepote, veliki broj turista i radi svake godine. Provesti leto ovde pravi je san.

ZLATNI RAT, HRVATSKA

Hrvatsko primorje nudi pozamašan izbor vrhunskih plaža, a među njima se svakako izdvaja čuveni Zlatni rat u mestu Bol na ostrvu Brač.

Specifičan špicasti oblik, kristalno čisto more, kao i šuma u neposrednom okruženju koja omogućava brz i lak beg u hladovinu, čine je omiljenom destinacijom turista širom sveta.

Praja de Miramar; ixabay.com

PORTO KACIKI, GRČKA

Posetioci ostrva Lefkada u Jonskom moru ne propuštaju šansu da se okupaju na čuvenoj Porto Kaciki plaži. Ona se nalazi na dnu velike litice, a od glavnog grada Lefkade je udaljena oko 35 kilometara.

KALO DE MORO, ŠPANIJA

Kalo de Moro u Španiji na Majorci je poznata po odličnim uslovima za ronjenje. Nalazi se šest kilometara daleko od grada Santanji u jugoistočnom delu ostrva.

PRAJA DE MIRAMAR, PORTUGALIJA

Praja de Miramar nalazi se u blizini Porta. Praja de Miramar pruža turistima predah od burnog gradskog života i uživanje u nekom od posećenih kafića pored mora.

Pripremila: S. G.