Glavobolju leči prirodni balzam! Samo mali broj srećnika ne zna za glavobolju. A glavobolja ima mnogo i često ih je nemoguće suzbiti bez lekova. Međutim, za glavobolju izazvanu stresom zagovornici narodne medicine nude prirodni lek. Evo kako se sprema…

 

Ovaj balzam pravi se u kućnim uslovima, nosi u torbi, i čim počnu nagoveštaji glavobolje, treba namazati slepoočnice, a nakon toga se opustiti. Balzam jedino nije preporučljiv za trudnice i malu decu. Inače je potpuno prirodan proizvod, bez ikakvih aditiva koji bi mogli da štete. Preparat treba baciti samo ukoliko počne čudno da miriše ili užegne.

 

Prirodni balam od pčelinjeg voska za glavobolju
Prirodni balam od pčelinjeg voska za glavobolju

Potrebno je

Kašičica pčelinjeg voska, 5 kašičica slatkog ulja badema, 18 kapi eteričnog ulja nane, 7 kapi eteričnog ulja bosiljka, 5 kapi eteričnog ulja eukaliptusa.

Priprema

U posudu na pari sipa se ulje i vosak, a zatim meša dok se potpuno ne otopi. Eterična ulja se ukapavaju direktno u tamnu teglicu u kojoj će balzam da stoji, a preko kapi se lagano sipaju otopljeni vosak i ulje. Balzam se zatim promeša čačkalicom i ostavi da nepokriven stoji dok se ne stegne a onda koristi kad imate glavobolju.

 

Šta sve može da izazove glavobolju?

Žene češće boli glava
Žene češće boli glava

Da li ste znali da tek dva odsto ljudi može da se pohvali da nikada u životu nisu imali glavobolju. Većina je bar u nekom trenutku osetila bol u glavi, veći ili manji, s kojim nije bila u stanju da se izbori. Postoje i oni kojima je glavobolja životni pratilac. Prinuđeni su da s njom ustaju, rade i odlaze na počinak. Retko kada prestaje, jedino što bol ume malčice da umine.

 

Različite vrste glavobolje javljaju se s različitom učestalošću u odnosu na životno doba, češće kod žena nego kod muškaraca. Glavobolja kao simptom učestalija je kod starijih, dok se migrena, u narodu najpoznatiji tip glavobolje, najčešće javlja kod mlađih ženskih osoba.Faktori koji mogu dovesti do glavobolje su brojni – genetika, neurološoki i degenerativni poremećaji, povrede, hormonalni disbalans i infekcije, a pokretači bola su i određena hrana, umor, stres, klimatske promene, preskakanje obroka, pa i lekovi protiv bolova.

 

 Glavobolju češće imaju žene

Glavobolja je najčešći bol koji nas pogađa, javlja se u oko 30 odsto svih tegoba zabeleženih u lekarskim ordinacijama, ponekada kao prateći simptom nekog drugog poremećaja (sekundarna glavobolja), a ponekad i kao samostalno oboljenje (primarna glavobolja). Može biti akutna, naglo nastala ili hronična koja se javlja i traje više dana u mesecu. Najčešća je kod žena u dobu od 25 do 35 godina, a znatno ređa kod muškaraca i dece.

 

Još jedan prirodni eliksir za glavobolju

Beli luk glavobolja
GraphicStock

POTREBNO JE:

  • 500 g meda
  • 10 čenova belog luka
  • nekoliko zrna bibera

PRIPREMA

Oljuštite beli luk i svaki čen isecite na polovine. Stavite ga u čistu teglu, dodajte med in a kraju biber. Zatvorite teglu i ostavite je da odstoji pet dana pre konzumiranja. Kada vas zaboli glava uzmite jednu kašiku ovog eliksira, ali se potrudite da uvek pojedete i jedno zrno bibera i komadić belog luka.

Ovaj eliksir možete konzumirati iako nemate glavobolje. Uzimajte po jednu kašiku ujutru i uveče na prazan stomak kako biste popravili imunitet, eliminisali bakterije, podstakli probavu, regulisali šećer i krvni pritisak.

Izvor:www. zdravaiprava.com