Jabuke ne samo da su zdrave, već su i idealne za sve koji žele da smršaju! Tri jabuke na dan i kilogrami će se istopiti, savetuju nutricionisti. Sve što je potrebno jeste da jedete ovo voće svakoga dana pre doručka, ručka i večere.

 

pixabay.com
pixabay.com

Naime, stručnjaci tvrde da držanjem dijeta sa jabukama vaše telo će biti lakše za po jedan kilogram svake nedelje! Ovu dijetu osmislila je američka nutricionistkinja Tami Flin, a ona podrazumeva da pre doručka, ručka i večere pojedete po jednu jabuku. Na ovaj način pojačaćete osećaj sitosti i tokom obroka uneti manju količinu hrane u organizam. A kilogrami će se lako topiti.

Jabuke su bogate dijetalnim vlaknima koja povoljno utiču na varenje i smanjuju nivo holesterola. Takođe, ovo voće sadrži i flavonoide koji pomažu u sprečavanju srčanih bolesti i nastanka raka. Tokom ovog režima ishrane, savetuje se uzimanje četiri do pet obroka dnevno, dok je unošenje grickalica i slatkiša zabranjeno.

graphicstock
graphicstock

Glavni obrok trebalo bi da sadrži proteine jer oni smanjuju apetit i ubrzavaju gubljenje kilograma. Kako biste utolili glad, ali i smanjili želju za slatkišima neophodno je da jedete što više raznovrsnog voća i povrća.

Od namirnica se još preporučuje uzimanje nemasnog jogurta i sira, zelene salate, brokolija, jaja, govedine, ribe, piletine, ćuretine i integralnog pirinča.

Stručnjaci savetuju i lagano vežbanje tri do četiri puta nedeljno u trajanju od 30 minuta.

 

PRIMER JELOVNIKA

Doručak: jedna jabuka, omlet od jaja i nemasnog sira

Prepodnevna užina: kriška nemasnog sira i čaša nemasnog jogurta

Ručak: jedna jabuka, pileća prsa sa roštilja, kuvani brokoli, 200 grama integralnog pirinča

Poslepodnevna užina: šolja kakaoa

Večera: jedna jabuka, riba sa roštilja, zelena salata

Pripremila: S. G.