Da bi sinusi bili zdravi najvažniji su stalna ventilacija i drenaža. To podrazumeva da u normalnim uslovima, kada su otvori sinusa u nos prohodni, pravilnim disanjem na nos u sinuse ulazi vazduh, a iz njih se drenira sekret koji luči sluznica sinusa. Ako toga nema može doći do upale sinusa. Homeopatija, na sreću,  ima rešenje za zdravlje sinusa.

 

Upala sinusa u početku podseća na simptome obične prehlade, ali za razliku od prehlade, ona traje nedeljama, a hronična mesecima, pa i godinama
Upala sinusa u početku podseća na simptome obične prehlade, ali za razliku od prehlade, ona traje nedeljama, a hronična mesecima, pa i godinama

Evolucija čovekovog organizma, iz generacije u generaciju, stvara bolje, savršenije telo koje se adaptira promenama na planeti. Popravlja i podržava bitne funkcije organizma, a gasi nepotrebno. Slika evolutivne adaptacije organizma na različite klimatske promene, koje su u proteklim godinama sve izraženije, leži i usavršavanje funkcija disanja.

Savršeni sistem šupljina u kostima glave, koji se jednim imenom nazivaju sinusi, kao i nos i nosna šupljina, predstavljaju prirodni klima uređaj u telu. Uloga nosne i sinusne sluznice je sve bitnija, naročito zimi pri naglim promenama temperature.

Ako je sluznica koja oblaže nos i sinuse zdrava, i normalno funkcioniše, bez obzira na spoljašnju temperaturu, bilo da je minus 10 ili plus 30 stepeni, ona obezbeđuje i da vazduh koji stiže do pluća bude uvek iste temperature, oko 36 stepeni, što je idealno za normalan rad pluća. Bez obzira koliko je napolju suvo ili vlažno vreme, zahvaljujući sluznici vazduh u plućima ima vlažnost oko 70 odsto što je optimalno za ulazak kiseonika u krvotok.

Upala sinusa  u početku podseća na simptome obične prehlade, ali za razliku od prehlade, ona traje nedeljama, a hronična mesecima, pa i godinama.

Zdravlju sinusne i nosne sluznice doprinosi dovoljan unos vitamina A iz voća i povrća i kretanje na čistom vazduhu, duboki udisaji na nos, često provetravanje prostorija koje se greju i vlaženje vazduha u njima. Ako se ipak, pored svih ovih mera, desi oštećenje ili upala sluznice nosa i sinusa, pre posezanja za antibioticima, dekongestivima i ostalim hemisjkim sredstvima lečenja, pomoć potražite u homeopatiji jer se tako postiže zdravlje sinusa. Homeopatija u ovom slučaju i te kako može da pomogne.

 

Cinnabsin neguje sinuse

Šta to radi homeopatija? Homeopatija blago i nežno i na potpuno prirodan način podstiče vaš organizam na aktiviranje svih unitrašnjih resursa za održanje zdravog stanja. U apotekama širom Srbije možete dobiti homeopatski lek Cinnabsin koji neguje sinuse, pomaže kod problema sa upalom sinusa i nosne sluznice, podstiče izbacivanje sekreta iz sinusa čime se smanjuje osećaj pritiska u glavi i sprečava nastanak infekcija.

Cinnabsin efikasno leči upalu sinusa
Cinnabsin efikasno leči upalu sinusa, Foto: Promo

Zbog svog prirodnog sastava Cinnabsin mogu da koriste i mališani u predškolskom uzrastu, školarci, sportisti i odrasli i stare osobe sa ovim problemom. Cinnabsin je u obliku tableta koje se jednostavno otapaju u ustima više puta u toku dana.

Izvor: www.zdravaiprava.com