Svako od nas se bar jednom u životu suočio s teškom mučninom tokom putovanja koja je završila na najgori moguć način – povraćanjem. Ovaj problem se često javlja kod odraslih, ali i kod dece u najranijem uzrastu, praktično od prve godine života. Nekada se dešava tokom svake vožnje bilo kojim prevoznim sredstvom. Na sreću, homeopatijom možete pobediti mučninu tokom putovanja.

 

Gastrokind
Gastrokind ima rečenje za mučninu tokom putovanja

Mučnina, povraćanje i hladan znoj tokom vožnje stručno se zove – „bolest putovanja”. Javlja se zbog neprilagođenosti čula vida i osećaja u srednjem uvu gde se nalazi centar koji registruje kretanje. Mozak postaje „zbunjen” i dešavaju se ovi neprijatni simptomi. Kako bi izbegli da se kod mališana pojavi mučnina pridržavajte se sledećih saveta:

* Nemojte putovati malim avionima koji imaju veće turbulencije od velikih aviona. Ukoliko ste na brodu, držite se sredine, gde je manje truckanja. U automobilu i autobusu najgore mesto za sedenje je na zadnjem sedištu. A, nažalost, ovo je mesto gde deca obično sede.

* Pre puta i tokom vožnje deci dajte isključivo lagane obroke, recimo pola banane ili nekoliko keksića kako bi stomak uvek nešto „radio“.

* Ako putujete sopstvenim automobilom pravite češće pauze.

* Na put nikada ne krećite u periodu kada je prema uobičajenom dnevnom ritmu deteta vreme za odmor i spavanje.

* Automobil neka bude čist i provetren, a prozor uvek malo otvoren da bi se omogućilo dovoljno svežeg vazduha.

* Tokom vožnje deci nikada nemojte da dajete tablete ili mobilne telefone, jer gledanje video prikaza može samo da poveća mučninu.

* Ako ništa od ovoga ne spreči povraćanje primenite homeopatske preparate protiv mučnine koje možete kupiti u apoteci bez recepta. U saglasnosti sa pedijatrom i farmaceutom, preporučujemo homeopatski lek Gastrokind.

Ovaj homeopatski lek je pravo rešenj za „bolest putovanja“. Mogu ga koristiti deca od prve godine života, školska deca, a rešiće problem mučnine i kod odraslih. Tabletice se otapaju u ustima na svaka dva sata tokom vožnje.

Izvor: Zdrava i prava