Jedna od knjiga koja je za veoma kratko vreme doživela svoje četvrto izdanje je kuvar “Hrono kuhinja” Ane Ćubele. Večeras, od 18 časova u restoranu “Lonče” biće održava promocija knjige, degustacija originalnih jela i druženje sa autorkom.

 

12744270_1579634308989381_7948072585494436342_nKuvar “Hrono kuhinja” izašao je neposredno pred novogodišnje praznike i nije bilo mesta za adekvatnu promociju.

Pa će zato, povodom izlaska četvrtog izdanja kuvara, biti upriličena promocija. Tačnije hrono Cool&Cook veče koje će se održati u “Lončetu”.

Svi posetioci imaće priliku da degustiraju jela koja je Ana kreirala sa kuvarima za ovaj restoran, a druženje će početi dok bude bilo ljudi.

 

Hrono ishrana je smišljena u Francuskoj još 1986. godine, kod nas je tek sada u ekspanziji. U ovoj ishrani ne morate da vodite računa o broju kalorija i količini hrane, ali morate da jedete u određeno vreme i da pravilno kombinujete namirnice.

Osnovno pravilo je da razmak između obroka bude minumum četiri, a maksimum šest sati, idealno pet.

Za doručak smete da jedete sve: ugljene hidrate, proteine, masti. Ali bi trebalo da vodite računa da izbegavate pšenicu i kukuruz. Dozvoljena brašna su sva ostala: speltino, ječmeno, ražano, heljdino, ovseno…

Možete da jedete i suhomesnato, pa čak i čvarke i slaninu, ali gledajte da budu domaći da izbegnete aditive.
Za ručak bi trebalo da jedete jači protein kao što je junetina, svinjetina, teletina ili jagnjetina, ali bez ugljenih hidrata, odnosno hleba. Ako jedete ugljene hidrate onda uz njih jedete povrće. Takođe, treba jesti što iše svežeg povrća u vidu salate.

Za večeru se takođe jede protein, ali lakši, kao što je belo meso ili riba. Ponekad možete uz salatu da pojedete i mlad sir, ali to tek kada izađete iz faze mršavljenja. I za večeru se kombinuje samo belo ili zeleno povrće. Slatko, pa i voće, se jede isključivo u popodnevnim časovima, između ručka i večere, nikako ujutru.

Pripremila: Mariota Vlaisavljević