Ovi citati podsetiće vas na ono što je važno. Žene često znaju da sve stave ispred sebe i da u potpunosti zaborave na sebe i svoje potrebe. Deca, muž, posao, obaveze oko doma… Uglavnom većina toga padne na ženu koja u nekom trenutku zaboravi na sebe i šta je njoj potrebno, dok prekomeran stres radi svoje i ostavlja posledice. Udahnite duboko i stanite nekoliko minuta – da li vam je potreban odmor ili makar jedan sat slobodno da posvetite sebi?

 

Foto: Pixabay

Citati poznatih će vas inspirisati i ubediti vas u činjenicu da: ako ne pomognete sebi, ne možete da pomognete ni jednoj drugoj osobi.

“Život je previše kratak, a ja sam Italijanka. Pre bih jela pastu i pila vino, nego bila veličine nula”, Sofija Buš.

“Moj mozak i srce su mi vrlo bitni i ne razumem zašto ne bih potražila pomoć da bi te dve stvari bile zdrave kao i moji zubi. Idem kod zubara, pa zašto ne bih išla i kod psihijatra?”, Keri Vošington.

“Opuštanje u kupci je moj ritual! Uvek izdvojim makar pola sata da uživam i opustim se u toploj penušavoj vodi. Da imam vremena, kupala bih se tri sata”, Emilija Klark.

“Najbitnija veza koju možete ostvariti jeste ona sa samim sobom”, Diana von Furstenberg.

“Žene moraju izdvojiti vreme da se fokusiraju na mentalno zdravlje – izdvojite vreme za sebe i svoj duh, bez osećaja krivice ili sebičnosti. Svet će vas videti onako kako sebe vidite i tretirati vas na način na koji tretirate sami sebe”, Bijonse.

“Volim da spavam. Kada sam odmorna, onda sam najbolja”, Hali Beri.

“Uvek sebi dajem prava da se nedeljom u potpunosti oporavim – to je dan kada ne radim apsolutno ništa. Leškarim u pidžami ili izađem u šetnju i pružam sebi vreme da budem sama sa sobom”, Opra Vinfri.

 

Izvor: ženskimagazin