Sezona je jagoda, a dočekali smo i da se njihova paprena cena prepolovi, pa ih sada možemo naći već za 150 do 200 dinara po kilogramu. Ono što oduvek “baca senku” na ovo voće je kako da ih perete pravilno. Ispostavilo se da je trik “jagode u slanoj vodi”, najbolji. Pogledajte zanimljiv snimak šta sve možete naći kada ovo bobičasto voće dobro operete.

Foto: Picjumbo

Rado se sladimo sočnim jagodama, no poslednjih dana Internetom kruži trik koji baca drugačije svetlo na ovo voće.

Verujemo da poput većine voće ispirate običnom vodom, ali navodno postoji daleko bolji i sigurniji način za pranje.

Naime, izvesna Loren Mekenzi Gambrel nedavno je isprobala viralni trik sa Tik Toka u kome se tvrdi da je jagode neophodno oprati u slanom rastvoru vode i sirćeta, te da se samo tako mogu očistiti od prljavštine na njima i potencijalno sitnih, gotovo nevidljivih insekata, odnosno vinskih mušica.

 

Loren je u veću posudu sipala rastvor vode i sirćeta u odnosu 4 prema 1, te dodala malo soli, a potom je u ovu smesu potopila jagode i ostavila ih da stoje oko 5 minuta.

🍓🍓🍓After nearly 25 years of living, TikTok taught me how to properly wash strawberries. They are FILLED with tiny bugs…

Geplaatst door Lauren Mackenzie Gambrell op Maandag 18 mei 2020

Posle su ostale turnčice i prljavština, a istakla je da očigledno nije znala sve do sada kako se ispravno peru jagode.

Njena objava podeljena je više od 120 hiljada puta.

Neodoljive, slatke, crvene jagode, osim odličnog uticaja na zdravlje mogu imati značajan doprinos i kada je lepota u pitanju.

Ovo voće čuva vid, podiže imunitet, štiti telo od slobodnih radikala i njihovih štetnih dejstava i „briše“ bore. Zbog svega toga, poručuju nutricionisti, pronađite mesta za jagode u svom tanjiru.

Izvor: Blic