Kuhinje sveta jedinstven je festival nacionalnih kuhinja, hrane i opreme za pripremu i serviranje namirnica koji će se održati 21. aprila 2018. u hotelu “Royal Inn” u Beogradu. Na jednom mestu okupiće se ambasade, proizvođači semena, organskih proizvoda, začina, meda… Na festivalu će se predstaviti i proizvođači posuđa vrhunskog kvaliteta i ekskluzivne opreme za pripremu i serviranje hrane.

 

Foto: Pixabay

Festival se održava u okviru tradicionalnog beogradskog Festivala zdravlja i podražale su ga mnogobrojne medijske kuće u Srbiji i Bosni i Herzegovini, između ostalih i portal “Zdrava i prava”.

“Izbor, priprema i čuvanje hrane veoma su važni za naše zdravlje, zbog toga je festival “Kuhinje sveta” novi projekat pokrenut u okviru tradicionalnog beogradskog festivala zdravlja”, kaže predsednica Festivala zdravlja, doktorka Mirjana Mićović.
Festival zaokružuje ceo proces u spremanju hrane: od zrna do trpeze.

Upoznajte nacionalna jela drugih zemalja

Nacionalna jela, način spremanja hrane, kao i namirnice koje se koriste za najpoznatije recepte, predstavljaju svojevrsne brendove svake zemlje. Zbog toga je Festival idealna prilika za ambasade u Srbji da predstave važan deo nacionalne kulture, život i istoriju gastronomije svoje zemlje.
Na Festivalu Kuhinje sveta poznati kuvari spremaće slatka i slana jela i napitke koji najbolje oslikavaju njihovu zemlju. Kuhinje sveta je festival koji budi sva čula, ukuse i želje. Tu se jede, uživa i informiše i razvijaju zdravije navike. Recepti se dele i šeruju na društvenim mrežama širom sveta.

Foto: Pixabay

Poznata lica na radionicama i predavanjima Festivala

Ne festivalu Kuhinje sveta predstaviće se nekoliko poznatih ličnosti kojima je hrana postala pasija. Poznati blogeri, glumci, novinari i autori emisija o kulinarstvu, blogova, knjiga recepata i kolumni u novinama podržaće ovaj jedinstveni Festival kulinarstva.
Doktorka Maja Volk, profesorka dramaturgije na Fakultetu dramskih umetsnoti u Beogradu, poznata je i po zdravom načinu života i ishrane. Maja je autorka emisije „Sirov život“ i nekoliko knjiga recepata o sirovoj veganskoj hrani i na festivalu će govoriti o isceljujućim svojstvima sirove hrane.

Katarina Samardžić, autorka emisije na TV Kitchen “Caty the Cook” održaće inspirativnu radionicu zanimljivog naziva “Zavodljiva kuhinja”, a temom “505 za dug život” na polusatnoj radionici, predstaviće se dr Saša Plećević, anesteziolog i promoter zdravog načina života, poznatiji kao Doktor Feelgood.

Sva predavanja i radionice su besplatne, kao i ulaz na Festival Kuhinje sveta. Detaljnije informacije pogledajte na sajtu kuhinjesveta.

 

Pripremila: M.P.