Vežbanje joge jedan je od najboljih načina da se prevaziđu stres i negativne misli. Oni koji dobro poznaju sve prednosti i tajne ove drevne veštine kažu da je joga najbolji recept za savršen seks.

 

– Joga utiče na to da se osećamo bolje u sopstvenoj koži, na sposobnost da intenzivnije osećamo, da smo opušteniji, razigraniji, kreativniji, vitalniji, a upravo su to kvaliteti koji vode u lepši i kvalitetniji odnos s partnerom – objašnjava Dragana Bačanek, lajf kouč, učiteljica meditacije i vežbi energizacije po metodi krija joge.

Ona kaže da se vežbanjem joge povećava sposobnost uživanja u sebi, ali i u drugome, što takođe dovodi do kvalitetnijeg seksualnog života.

– Kada vežbate jogu, tu mislim na hata jogu ali i na meditaciju, dešava se još nešto interesantno. Vaša privlačna moć postaje jača, emitujete dobru energiju, koja se oseća i čini vas privlačnim. Život dobija na punoći, mirisu i ukusu u svakom smislu – navodi Dragana Bačanek.

Ona kaže da je seks na nivou prve čakre samo nagon da bi se obnovila vrsta, a ne vođenje ljubavi.

– Kada praktikujemo jogu mi uravnotežavamo naš drugi energetski centar, i ono za šta je ovaj centar odgovoran, a to je uživanje u doživljaju života. Probuđena i uravnotežena druga čakra budi naš emotivni život, seksualnost kao i sposobnost potpunog uživanja u spajanju dva ljudska bića.

Naša sagovornica savetuje svima koji žele da poprave svoj seksualni život da vežbaju jogu što češće.

– Kada bi nam svaki dan započinjao joga vežbama, imali bismo više energije, bili bismo odmorniji, relaksiraniji i nasmejaniji, a takvi ljudi su privlačni drugima.

Joga ima još jednu prednost – možete je vežbati zajedno, ali i odvojeno. Rezultat će u oba slučaja biti isti – mnogo više strasnih trenutaka.

– Jogom možete da probudite životnu energiju, pa samim tim i seksualnu. Dok je vežbate, u vama se može svašta pokrenuti. Samo ako probate, saznaćete šta se stvarno dešava u vama i oko vas. Složićete se da je sve bolje od toga da ne radite ništa i da se prepustite monotoniji – kaže Dragana Bačanek.

 Pripremila: Lidija Bratun